Aktywne Wpisy
Deklitoryzator +322
źródło: 1000025895
Pobierz
NadwornyPanicz +39
Brzozka to geniusz. Prawdziwy geniusz marketingu. W zbiorowej świadomości polskiego spoleczeństwa Inpost był polską firmą. Ludzie zamawiali przez Inpost ze względu na jego polskość. Cieszyli się, gdy Inpost wchodził na "zagraniczne" rynki. Ludzie w komentarzach cieszyli japę, bo hehe polska ekspansja.
#gielda #biznes #polska #inpost #pieniadze #marketing
#gielda #biznes #polska #inpost #pieniadze #marketing
źródło: image
Pobierz

Zmieniam pracę, jestem na b2b z zakazem konkurencji i okresem wypowiedzenia miesiąc. Po znalezieniu nowej pracy, jak robicie z nową umową? Podpisujecie ją od razu ustalając że start pracy za jakiś czas np za miesiąc? Z tego co rozumiem nie łamie to zakazu konkurencji? Mam zakaz konkurencji w trakcie pracy dla obecnej firmy.
BTW zdarzyło się Wam że nowa firma po podpisaniu papierów i w trakcie tego okresu wypowiedzenia jednak się rozmyśliła? Znajomy miał taki case, wszytko git, wypowiedział umowę, niestety nowa firma po 2 tyg dała znać że ich klient zrezygnował, projektu nie ma. Więc zatrudnienia nie będzie. Kumpel został na lodzie, finalnie po jakimś czasie znalazł nowa prace. W plecy kilkadziesiąt k.
#it #programista15k #hr #programowanie #prawo
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: tak robię, ale ja się nie martwię o pracę - w tydzień znalazłbym inną jeśli ta nie wypaliłaby.
Czy jesteś pewien, że dobrze interpretujesz zapis w swojej umowie o zakazie konkurencji? Bo być może mówi on, tak prosto pisząc:
- o działaniu konkurencyjnym przez Twoje DG, a nie realizowaniu zlecenia dla
Najlepiej podpisać umowę od razu po dogadaniu nawet jak start za x miesięcy, bo wtedy już jesteś podpisany i ciężej im będzie się z tego wycofać. Ja zawsze podchodzę do tego tak, że dopóki nie jesteśmy podpisani to nie ma żadnej umowy i nie przerywam rozmów z innymi firmami.
Innym pytaniem jest jak to działa od strony prawnej jak się rozmyślą. Czy mimo że jeszcze nie zacząłeś pracy to
@glos_zenady: bzdura, teraz nawet największe kozaki mają problem na rynku, ludzie muszą zniżyć wymagania nawet o 30zł/h mniej niż standardowo albo godzić się na hybrydy. Kryzys na rynku USA odbija się na polsce
oczywiście zgoda, że nie ma takiego eldorado jak rok temu
Znałem kilku takich programistów, którym wydawało się że są spoko i oni w kryzys "nie wierzą", to się mocno zdziwili w tym roku gdy próbowali zmieniać pracę ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
lepiej zostać na lodzie i bez kasy? Jak Cie traktuja fair to nie widze powodu zeby Ci tego nie pozwolili dopisac