Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Po latach spędzonych w mega dynamicznej międzygalaktycznej korporacji zatrudniłem się ostatnio w średniej polskiej firemce, nie jakimś januszexie ale też nie w ogromnej firmie która robi biznesy na całym świecie, powiedzmy że coś pomiędzy korporacją a lokalnym kołdrexpolem. Powiem wam że odżyłem i znowu życie jest piękne, koniec z cotygodniowymi bezsensownymi callami, koniec płaszczenia się do menagera zza oceanu którego nigdy się nie widziało na oczy, koniec z kejpijajami i innym ścierwem, no i przede wszystkim koniec z tą sztucznością. Przez te lata zapomniałem już jak to jest przebywać w pracy z prawdziwymi ludźmi z krwi i kości a nie z korpotrybikami nastawionymi na wieczny grind.
No i ten swojski klimat i widok czerwonego na mordzie janusza prezesa klepiącego sekretarke po dupie, ehh jak mi tego prawdziwego życia brakowało. Nie moge się doczekać pierwszej imprezy firmowej, czuje że janusz poleci na ostro xD
Polecam jeśli macie możliwość, rzucajcie te swoje korpokołchozy i wbijajcie do mniejszych firemek. Nawet jeśli zarobicie troche mniej to według mnie warto.
#korposwiat #finanse #pracbaza

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 1
Anonim (nie OP): oj tak mordo. Korpo to tortura w złotej klatce. Ledwo sześć lat robię w korpoświecie, ale nie wyobrażam sobie pracowania w tego typu przybytkach do czterdziestki, nie mówiąc już że do emerytury. Ilość wszystkich absurdów, marnotrawstwo czasu i zasobów oraz sztuczność tego wszystkiego jest zdumiewająca.
Jedynym problemem jest to, że korpokołchozy zazwyczaj płacą trochę lepiej niż średnie firmy, a ja mam kredyt do spłacenia ;_;

• Odpowiedz
@mirko_anonim wszystko fajnie poki u janusza nie ma kolesiostwa i kumoterstwa, bo wtedy wychodzi ze Twoje zdanie uja znaczy i pawełek, siostrzeniec brata pana janusza miesiąc po rozpoczęciu u niego pracy już jest Twoim managerem i Ci d--------a roboty mimo ze sam uja wie i robi. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @siemasz_ziomek: z tego co widzę jesteś z IT, a tam rynek i charakter pracy jest trochę inny niż w innych korpodziałach. U was na calle prawie nikt nie chodzi i nikt się na nich nie udziela (poza Hindusami z Pune), w innych działach masz bardziej lokalne zespoły i co za tym idzie pewność, że będziesz musiał aktywnie uczestniczyć w większości calli.
@bb89: w korpo
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: może w IT, bo w innych działach nie.
- Pensje nizsze znacznie niz w korpo, a jak masz premie to szukaja byle pretekstu zeby u----c
- Towarzystwo chooyowe, masa przyglupow i ludzi bez ambicji, ktorzy byli zbyt glupi zeby dostac sie do korpo
- Mniejsza stabilnosc zatrudnienia
- Duzo gorszej jakosci biura,
  • Odpowiedz