Aktywne Wpisy
Alzena +43
Kilka pytań do osób na #neet.
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
Zakładam że nje wszyscy którzy nie pracują są na rencie (która i tak jest śmiesznie niska), więc z czego wy sie właściwie utrzymujecie? Życie to są naprawdę duże koszta, nie ma opcji przeżyć z jakiegoś zasiłku.
I drugie pytanie - zakładam że ludzie którzy nie pracują dłuższy czas są zarejestrowani w urzędzie pracy (żeby mieć ubezpieczenie). Jak ja byłam w UP to co
WielkiNos +339
Juleczki chcą żeby im płacić za malowanie się do roboty.
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #logikarozowychpaskow
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #logikarozowychpaskow
wpis, że ukraiński pan gąbka, zamiast skonfrontować się, z prawdą - powszechne uwielbienie do nazimu w ukraińskim wojsku, woli okłamywać wszystkich, włącznie z samym sobą, twierdząc, że to tylko ruska propaganda. Jaka była reakcja wykopów…? „Ej, przecież to zdjęcie to ruska propaganda” XDDD” … jeśli wykopów przerasta, nawet zrozumienie takiej prostej informacji…. To co dopiero z jakąś bardziej złożoną wypowiedzią…
Obecnie wydajemy już 2% PKB na naszego kochanego sojusznika. Ukraiński ambasador zamiast podać pełną kwotę, stwierdził że poda jedynie fragment z całej pomocy, jaką od nas otrzymują. No ale się dowiedziałem od wykopów, że to wcale nie jest manipulacja ani zaniżanie, tylko to ja manipuluje xd a tutaj
sympatyczna rozmowa Ukraińców na Twitterze, gdzie wyjaśniają, że to my mamy im dziękować, bo to oni zostawiają więcej kasy, niż my im dajemy….
Dodałem choćby jeszcze jeden z wielu artykułów, z początku wojny, że Ruskim za chwile skończy się amunicja (tak przynajmniej twierdził ukraiński wywiad, więc nie żadna propaganda) i tutaj też się dowiedziałem, że tak naprawdę chodziło o co innego…
I tak to się żyje na tym wykopie
#ukraina #4konserwy
Komentarz usunięty przez moderatora
@Zapomniane_Haslo: kak w moskwie definiujecie "powszechne uwielbienie do nazimu"
po prostu czestsze niz w ruskim wojsku?
i jak w moskwie definiujecie "powszechne uwielbienie do nazimu"?
uwaga, twa mama robi to w kabinie obok. bezplatnie
tak tak, slaba ukrainu!
@Zapomniane_Haslo: To strasznie mało, ja bym im dołożył coś extra za każdą martwą głowę kacapa ;)
Panowie skoro tu jest Wam tak żle to wypad do kacapii tam już macie kacapski mie ;) Dlaczego na siłę próbujecie go w Polsce wprowadzić ?
Które elementy kultury mają podobne?
Ukraina napadła jakieś państwo?
Chcesz też nam wmówić że np ze Lwowa czy IwanoFrankowska jest bliżej do kacapii niż np z Białegostoku?
@memifazi: No, Polska ma trochę wspólnej historii z ruskimi, no ale to nie znaczy, że zaraz Polacy to ruscy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)