Aktywne Wpisy
WielkiNos +628
Zaczęło się. Lincz profesora Bralczyka przez empatycznych i kochających psiarzy.
#psiarze #p0lka #bekazpodludzi #jezykpolski #bralczyk
#psiarze #p0lka #bekazpodludzi #jezykpolski #bralczyk
mirko_anonim +9
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#zwiazki
Co najlepiej zrobić w poniższej sytuacji? Nie chcę zmieniać dziewczyny, już się wystarczająco narandkowałem i miałem wystarczająco trudnych relacji z borderkami itp. więc jestem szczęśliwy będąc w związku z normalną dziewczyną.
Dziewczyna (lvl 25) chce mieć ze mną dziecko/dzieci w przeciągu 5, może 7 lat, ale ja nie chcę mieć dzieci, bo:
#zwiazki
Co najlepiej zrobić w poniższej sytuacji? Nie chcę zmieniać dziewczyny, już się wystarczająco narandkowałem i miałem wystarczająco trudnych relacji z borderkami itp. więc jestem szczęśliwy będąc w związku z normalną dziewczyną.
Dziewczyna (lvl 25) chce mieć ze mną dziecko/dzieci w przeciągu 5, może 7 lat, ale ja nie chcę mieć dzieci, bo:
Wraz z dziewczyną ciężko pracowaliśmy na dostanie się na wymarzone studia. Przyszły wyniki, wszystko pięknie, ale rzeczywistość zweryfikowała reakcja jej rodziców. Wcześniej naszym wspólnym celem był Wrocław, oboje jesteśmy z Olsztyna. Jej rodzice z kolei zabronili jej wyjeżdżać na studia - mówią, że mają mieszkanie w Olsztynie, kierunek ten sam, to po co ma celować gdzie indziej.
Dziewczyna zakłada, że skoro nie ma już wiele nadziei na naszą wspólną wyprowadzkę, to naturalnie zostanę z nią. O ile ciężko mi wyobrazić sobie związek na odległość, o tyle nie wiem, czy mógłbym znieść poczucie zmarnowanej szansy - jaką miałbym szansę na przepisanie się do Wrocławia w trakcie studiów, gdybym zmienił zdanie? Ona mówi, że nie chce mnie ograniczać, ale zastanawiam się, czy nie ma w tym manipulacji, bo jeszcze jej nie oznajmiłem, że może sam wyjadę.
Problem w tym, że dla niej sytuacja jest mniej stratna, ona pójdzie mieszkać sama do dotychczas wynajmowanego mieszkania jej rodziców. Przy czym nie ma opcji, że moglibyśmy zamieszkać wtedy razem (oznajmili jej to rodzice). Mi zostanie siedzenie w toksycznym domu, którego nienawidzę, a akademik w tym samym mieście nie wchodzi w rachubę.
Kocham ją i dołożyłbym wszelkich starań, by związek przetrwał mimo odległości, natomiast zdaję sobie sprawę, że może być ciężko mieć dwie rzeczy na raz. Zatem co wybrać - studia na wymarzonej uczelni czy we własnym mieście z uwagi na dziewczynę?
#zwiazki #rozowepaski #niebieskiepaski #studbaza #studia
1. Wybierz studia, bo jestescie jeszcze na tyle mlodzi ze jestem bardziej niz pewna ze ten zwiazek i tak upadnie jak zmieni wam sie poglad na swiat i priorytety. Jeszcze obydwoje dojrzewacie a tu juz macie rozjazd w dosc waznej kwestii (wyjazd z miasta kontra zostanie w
@rivers666: xD
Aczkolwiek widzę że ty jestes w zwiazku z jej starymi, a dziewczyna to tylko pukadełko w tym zwiazku, bo teściowej 'nie wypada'.
Stary, powiedz jej że albo zrywa w końcu pępowinę ze starymi albo ty zrywasz z nią. Przecież z Olsztyna do Wrocławia jest 5 godzin samochodem, 6h pociągiem przy pomyślnych wiatrach co automatycznie powoduje, że wyjazd 'weekendowy' w większości przesiedzisz w pociągu. Ja wiem, związek ważna
I zero #!$%@? o pomocy rodziców - jak tego mieszkania nie dadzą jej w formie darowizny to nie jest prezent ani pomoc.
@Lokalny_Gamon: wyobrazi pan sobie że można być przyjętym na dwie uczelnie i/lub pisać o neistacjonarnych.
@vilnus: szukaj pełnoletniej ;)
@vilnus: to już sobie odpowiedziałeś. Jak nie teraz to później pod wpływem rodziców cię rzuci, więc warto iść swoją drogą.
A miałem podobną rozkminę na studiach. Podczas wakacji mogłem jechać do stanów do roboty, przez 3 miesiące zarobił bym tyle że przez 2 lata miałbym komfort finansowy, albo zostać z dziewczyną. Zostałem, rozstaliśmy się jeszcze w tym samym roku,
Uniezależnianie się od rodziców na studiach, rozpoczynanie własnego życia i dbania o własną dupę, poznanie całej masy nowych ludzi, często o dużo bardziej podobnych poglądach. Czeka dużo pokus i dużo zmian, które mogą taki związek jeszcze rozbić. Jeśli
plus do studiów zostało 1.5 miesiąca, typo się zastanawia, wygląda jak bait, ale nie z tych powodów na które wskazujesz