Wpis z mikrobloga

@WielkiNos: W żadnym wypadku nie zapłaciłbym ani grosza. Zanim mi postawią zarzuty i wszystko to trochę minie, a niech oni siedzą przy świeczkach. Do tego dziwię się, że jeszcze im ktoś nóg i rąk nie połamał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@programista15cm: nie masz racji i udowodniłem to już w komentarzach. @chudybenek to już abstrakcyjna sytucja - nie wiem jak sad do tego podejdzie. Ale na pewno tak obecnie działają oszuści w dużych miastach ;) biora na 1 dzień mieszkanie, wystawiają, podpisują umowę, biora kaucje i czynsz i znikają. A na drugi dzień wlasciciel przychodzi odebrać klucze i ma WTF
@WielkiNos Głupia, za te 3000 to bym #!$%@? wynająć jakichś osiedlowych sebixów żeby trochę poturbowali lokatorów i gr,ecznie kazali im #!$%@?ć. Albo wersja druga jak to kiedyś na starym dobrym wykopie, żeby wprowadzili się do nich na jakiś czas i skutecznie uprzykrzali im życie.
@WielkiNos: W sumie tak mi teraz przyszlo do głowy. A gdyby z takiego domu wynieśc wszystko co wartościowe (a co nie należy do dzikich lokatorów). Odkręcić zlew i kibel, wymontować gniazdka. zabrać meble. Przydałoby się mieć rachunki i faktury jako dowód że to twoje do tego, jakby chcieli zgłosić kradzież.
@KromkaMistrz posiadacz zależny nie ma prawa wynająć lokalu bez zgody

Art. 6882. [Zgoda wynajmującego na podnajem lokalu]
Bez zgody wynajmującego najemca nie może oddać lokalu lub jego części do bezpłatnego używania ani go podnająć. Zgoda wynajmującego nie jest wymagana co do osoby, względem której najemca jest obciążony obowiązkiem alimentacyjnym.

ciotka chyba nie podlega pod to ostatnie zdanie, ale prawnikiem nie jestem