Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): @sberatel bo psychoterapeuta jest w stanie pomóc, jeśli masz problem z samooceną lub dopadają cię lęki, lub burzysz swoje życie w relacjach z innymi przez zaburzenia jak np. bycie kimś skrajnym z ciemnej triady lub złe wzorce w rodzinie. Ja żeby być "normalnym" potrzebuję tylko przebywać pośród ludzi, którzy mnie do siebie przyjmą i nabędę obycia oraz zaufania.

• Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
Anonim (nie OP): Terapia to narzędzie aby wycisnąć hajs od takich słabych naiwniaków jak Ty. Przecież wiele terapeutów ćpa, pije czy nie potrafią przepracować własnego rozwodu - wiem, bo byłam już na wielu terapiach i sam zmarnowałem sporo kasy na pseudo rozmowy z nimi. xD Jak nie będziesz silny psychicznie to każdy Cię tak będzie kopać i traktować jak śmiecia, nieważne gdzie pójdziesz. Ale pracuj już nad tym sam.

• Odpowiedz
@mirko_anonim: psychoterapeuta nie nadrobi za ciebie zaległości w rozwoju społecznym ani nie znajdzie ci magicznie akceptującego środowiska, to wszystko leży po twojej stronie i zależy od twoich chęci. Terapia może ci jedynie stworzyć bezpieczne i komfortowe miejsce do pracy nad sobą, na spojrzenie na siebie z dystansu, ale jeśli po jednym spotkaniu wszystko negujesz to raczej ciężko z takim czymś pracować... Może ty swojej winy nie widzisz, ale osoba z
  • Odpowiedz