Wpis z mikrobloga

@kazieczkowy Przecież w tych czasach wychodzi mnóstwo dobrego kina i dobrej muzyki, tylko trzeba mieć minimalne chęci do szukania, ale co ja będę dyskutował z dziadem
  • Odpowiedz
@kazieczkowy: Nie dziadziejesz, tylko po prostu jest przesyt gówna. Mam tak samo. Nasze pokolenie było wychowywane przez ludzi, którzy jeszcze mieli jakieś powołania. Teraz wszystko nastawione jest na konsumpcjonizm i zarobek, dlatego produkowane są same chlamy.
  • Odpowiedz
@BadSebastian: O czym piszesz?
Wystarczy popatrzeć na filmy i muzykę.
Im dalej od roku 2010, tym powstawało więcej hitów muzycznych, które są ponadczasowe. Teraz robione są tylko jakieś totalnie beznadziejne remixy, bo obecne pokolenie nie jest w stanie wytwarzać niczego nowego.
Z filmami jest to samo. Teraz powstają gnioty, o których zapomina się po chwili.
Nawet sporo piłkarzy z przełomu 90/00 miało jaja i sporo było takich graczy, którzy całą karierę spędzili w jednym
  • Odpowiedz
@Finesta: Bez żadnej złośliwości - mógłbyś podać przykłady dobrego kina z przeciągu ostatnich 3 lat? Muzyka też może być. Chodzi o muzykę popularną
  • Odpowiedz
@kazieczkowy:
Mimo, że bliżej mi do 25 niż 30, to jakiś czas temu miałam takie myśli. Wtedy napatoczył mi się filmik o jakimś modnym temacie, który uważałam za idiotyzm i autor materiału powiedział, że chce się zapoznawać z nowościami nawet jeśli początkowo uważa je za głupie, bo zaprzestanie tego będzie skutkowało odcięciem i za 30-40 lat obudzi się w świecie, którego kompletnie nie będzie rozumiał. Personalnie uważam to za dość
  • Odpowiedz
@Zoonekro Z filmu Parasite, z muzyki na przykład Ants From Up There (jestem raczej jedną z tych osób co słuchają całych albumów, nie pojedynczych utworów, ale jak już mam coś wskazać z tego albumu to któryś z trzech ostatnich utworów)
  • Odpowiedz
@kazieczkowy: to problem każdego pokolenia, tak samo jak mi nie specjalnie podoba się obecna muzyka i muzyka moich dziadków, tak moi rodzice nie mogli zrozumieć "łupanek i hejhołów" z mojego dzieciństwa. I dam sobie rękę uciąć, że moi dziadkowie to samo mówili o "tych wszystkich hałaśliwych AC/DC i innych Queenach czy Abbach". Po prostu dorastałem przy muzyce moich rodziców i z mojej młodości i to one ukształtowały mój gust. Obecnie
  • Odpowiedz
  • 1
bo zaprzestanie tego będzie skutkowało odcięciem i za 30-40 lat obudzi się w świecie, którego kompletnie nie będzie rozumiał. Personalnie uważam to za dość przerażającą wizję, więc zmieniłam podejście i staram się być otwarta na nowe.

@not_enough: wychodzę z tego samego założenia stąd wątek też. Boję się trochę takiego wykluczenia z mainstreamu, ale co mam oglądać fame mma, słuchać kizo i oglądać avengersów żeby kumać bazę? No kurde raczej aż
  • Odpowiedz
  • 1
Nawet sporo piłkarzy z przełomu 90/00 miało jaja i sporo było takich graczy, którzy całą karierę spędzili w jednym klubie.

@Zoonekro: z piłką nożną mam podobnie. Interesowałem się mocno, żyłem tym w 90/00, potem coraz mniej, coraz mniej i jakoś tak 5-6 lat temu totalnie się odciąłem kroczek po kroczku.

Jakieś to dla mnie taki miałkie teraz, mało wyraziste. Tak jak napisałeś, kiedyś można było jednym tchem wymienić takich typowych
  • Odpowiedz
  • 1
Przecież w tych czasach wychodzi mnóstwo dobrego kina i dobrej muzyki, tylko trzeba mieć minimalne chęci do szukania, ale co ja będę dyskutował z dziadem

@Finesta: podaj przykłady. Do tego po przeczytaniu tagów powinieneś zamknąć mordę i iść sobie z innymi bezmózgami po"chłopować" czy tam pośmiać się z konona.
  • Odpowiedz
@kazieczkowy Kilka dni temu wyszedł Oppenheimer. Jakiś czas temu wyszło Na Rauszu, ostatnio wyszedł genialny Spider-Man, to są rzeczy które mi wpadły w kilka sekund do głowy. Pewnie siedząc dłuższej mógłbym wymienić kolejne i kolejne.
  • Odpowiedz
@kazieczkowy:
Przecież to, że zrozumiesz dlaczego coś jest modne i ludzie to lubią, nie oznacza, że sam masz to lubić i robić tak samo.
Z Twojego wpisu to raczej wynika, że pakujesz ludzi do szufladki "idiota/the bill", bo ktoś sobie coś tam ogląda, czy słucha, albo instagrama scrolluje, a Ty tego nie lubisz/nie rozumiesz.

Wyluzuj trochę :D
  • Odpowiedz