Wpis z mikrobloga

@neurotiCat: a co kogo obchodzą jakieś bezmózgi bez szkoły, którzy jedyne co potrafią to namalować coś na prześcieradle. A zapytaj go kim był banderą to ci odpowie, że prezydentem Czechosłowacji.
  • Odpowiedz
Myślę, że zamiast widzieć wszędzie rosyjską propagandę Ukraińcy powinni przyjąć do wiadomości, że w Polsce jest pewna grupa ludzi o takich poglądach, i że część społeczeństwa ma pewne oczekiwania od polskiego rządu w sprawie tego ludobójstwa.

@neurotiCat: Ale wiesz, że w Polsce są też ludzie którzy chcą np. wyjścia z Unii, albo nie wiem, banu LGBT, no i co z tego? Mniejszość nie steruje większością.

A oczekiwania mogą mieć, wystarczy
  • Odpowiedz
@neurotiCat: Ludzie maja w dupie jak wladza robi waly, a Ty myslisz ze kogos obchodzi wolyn jak wiekszosc nawet nie wie o co chodzi xD

Do tego jak ktos nie rozumie ze Wolyn moze poczekac do konca wojny, tylko teraz robi imbe, to jest po prostu pożytecznym trollem dla Rosji, i dla niej pracuje, bo pogłębia podziały.

Ukraińcy giną hurtowo, tracą dobytki życia, żebyś Ty miał granice z Ukrainą a
  • Odpowiedz
Mam przekonanie graniczące z pewnością, że w tej sprawie większość społeczeństwa popiera kibiców.

@neurotiCat: Chyba wszyscy popierają to, żeby o wołyniu nie zapominać, ale wątpie by taka sama liczba popierała wykorzystywanie historii ofiar w celach propagandowych dla rosji.
  • Odpowiedz
@neurotiCat:

1. Myślę, mówię i piszę za siebie.

2. Sądzę z auropsji, że jakaś 1/33 spoleczenstwa ma poglady n/t Wołynia, 1/99 obchodzi to, jakir ooglady n/t Wołynia mają kibole.

3. Gardzę ludźmi, ktorzy kręcą Wołyniem, aby ich szefowie mieli przez kolejne 4 lata bużetową dotację dla nieudaczników wyborczych do podziału.
  • Odpowiedz
@BayzedMan: no to załatwcie to raz dwa u ciebie na Ukrainie i problem używania rzezi przez ruską propagandę zniknie. No chyba że jednak jest problem i Ukraina nie ma woli tego robić a kult zbrodniarzy wojennych robi się coraz popularniejszy a nie coraz mniej popularny. TFU na propagandę, i ruską i ukraińską.
  • Odpowiedz