Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mirki, dostaje chyba biegunki od kupionych mebli, przerabiał ktoś coś takiego? Poczytałem trochę, i mimo że formaldehyd nie wskazuje że powodować może akurat to, to chyba jego pozostaje mi podejrzewać?
Normalnie przychodząc do pomieszania, po jakimś czasie silnie boli mnie brzuch, i dostaje biegunki. Jeżeli zdążę wyjść przed tym na świeże powietrze to przechodzi.
No ja p------e, żeby człowiek jeszcze się truł jak kupi meble :(((

Macie teraz może jakąś radę co zrobić? Ja głupi kupując łóżko jednocześnie wstawiłem rośliny doniczkowe jak paprotka i sansevieria i myślałem że to od nich bo niby jak je wyniosłem to przestało. Ale teraz ich nie mam i nadal, a dodatkowo dokupiłem szafę. Czy u was przy "nowych" meblach też coś takiego się działo?
No pierwsze się spotykam, stąd zaskoczenie.

#pytanie #meble #drewno #mdf #remontujzwykopem #lozko #szafa #stolarstwo #zdrowie #gastrologia #jelita #ibs #sibo

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim pytanie czy meble są tak ładne że aż się można zesrać z wrażenia czy odwrotnie tak ochydne xd

A tak na serio pierwsze słyszę o takiej sytuacji ale fakt nowe meble pachną specyficznie jednak większość płyt zwiera minimum formaldehydu i są dość ekologiczne.
  • Odpowiedz
formaldehyd

@mirko_anonim: Przyznam, że sraczka od nowych mebli brzmi zadnie ale w życiu o tym nie słyszałem, zawroty głowy, kichanie, uczulenie etc. ludzie miewają...wietrzą i mija.
Ten formaldehyd nie ma takiego działania więc nie wiem xd
Wietrz ostro? Wyprowadź się do znajomych na 2 dni?
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @MOSKITek: @voldi powiem wam że nie mam pojęcia co może być powodem, tylko po prostu na ten moment trafiłem na to co wyżej. No to może nie ten związek jak ludzie zazwyczaj tego nie mają?
Kupowałem też nowy materac, ale holding więc nie powinno być chyba problemów? Mogłoby to być coś z tego materaca może, są jakieś związki które się wdycha które mogą coś takiego powodować?
Do
  • Odpowiedz
Ogólnego? a on powinien dać skierowanie dalej? to chyba nie alergia... nie wiem nie jestem lekarzem, dla mnie wygląda to mega dziwnie, bo takie związku, czy nawet smród nowych mebli się ulatnia przy wietrzeniu a jego ilości są tak niskie, że nic nie powinno ci być.
Materace to pianki, ewentualnie pianki i sprężyny, wątpię aby coś ci robiły, nie mam pojęcia, ja bym się wyprowadził z pokoju na kilka dni i wietrzył
  • Odpowiedz