Takie kible miały swoje plusy. Co orawda nauczyłem sie przy tym siura wyciągać na zewnatrz przez co nie raz nie dwa przy parciu kupy obsikałem majtki czy podłogę, ale do pobierania kału idealne. Dzisiaj jak mam zebrać kał na badania to niestety ale ręką wyłapuje i do pojemnika szybko. Nie ukrywajmy, nie jest to wygodne.
@Sisal Takie kible miały swoje plusy. Co prawda nauczyłem sie przy tym siura wyciągać na zewnatrz przez co nie raz nie dwa przy parciu kupy obsikałem majtki czy podłogę, ale do pobierania kału idealne. Dzisiaj jak mam zebrać kał na badania to niestety ale ręką wyłapuje i do pojemnika szybko. Nie ukrywajmy, nie jest to wygodne.
@Xefirex jak przy świętach kałdun pełny i nawalisz tak do pełna że cię właśnie smyrnie po siurze albo po pośladzie, najgorzej :/ a weź to g---o później spłucz, nieraz trzeba ręcznie przepychać, okropieństwo
Dzisiaj jak mam zebrać kał na badania to niestety ale ręką wyłapuje i do pojemnika szybko. Nie ukrywajmy, nie jest to wygodne.
@Zarzutkkake: A wiesz że można na papier toaletowy albo po prostu włożyć więcej do muszli tak żeby nie zapchać toalety? xD I Ile razy ty badasz kał? Bo ja raz w życiu do badań sanepidowskich
@Zarzutkkake Na przyszłość: Bierzesz papier, zwijasz 3 warstwy na jakiś metr. Rozcisgasz na kiblu jak hamak i przytrzaskujesz klapą i wtedy walisz na papier lepiej zatroszczyć się o luźny stolec bo taki zwarty może przerwac papier więc lepiej się odpowiednio nawodnić wcześniej.
Cena za bycie Polakiem, obecny kurs euro wg Google, to 4,30 Pani przy kasie poinformowała mnie, że nie mogę dokonać płatności w euro (różnica w cenie, to około 20 zł) i że cena została „źle” oznaczona :) #zara #cenyzdupy #euro #lublin
źródło: IMG_20230729_153238
Pobierz@Zarzutkkake:
źródło: opie-zejdz-mi-z-oczu-zolnierz
Pobierz@Zarzutkkake: Opowiedz nam o tym ze szczegółami.
to ty sranie i sikanie rozdzielasz na dwie osobne operacje i nie chce ci się lać jak już tak siedzisz i srasz?
@Zarzutkkake: A wiesz że można na papier toaletowy albo po prostu włożyć więcej do muszli tak żeby nie zapchać toalety? xD I Ile razy ty badasz kał? Bo ja raz w życiu do badań sanepidowskich
Bierzesz papier, zwijasz 3 warstwy na jakiś metr. Rozcisgasz na kiblu jak hamak i przytrzaskujesz klapą i wtedy walisz na papier lepiej zatroszczyć się o luźny stolec bo taki zwarty może przerwac papier więc lepiej się odpowiednio nawodnić wcześniej.