Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#nieruchomosci
Deweloper chce od razu podpisać umowę deweloperską i daje tydzień na wpłatę 10% oraz 90% w ciągu dwóch miesięcy. Co jeśli nie dostanę tak szybko kredytu. Nie powinno być na początku umowy przedwstępnej?

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: wykopowy_brukselek
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim u prawnika sprawdzałem, wszystko ok jeśli do 30 września będę miał decyzje jakakolwiek, jak negatywna zwracają mi te 15%. Problem się zrobi jak będzie negatywna ale po 30 września. Co prawda deweloper mnie mailowo zapewnił, ze wtedy tez zwrócą ale do umowy już nie zdążyli tego dopisać xD
  • Odpowiedz
@the-dzbankers96: Paniet LICZY SIĘ TO CO JEST NA PAPIERZE nie ustala się nic na MORDĘ bo potem tyle bedziesz widział kasę i developer już swoje na tobie zarobił i jemu się tak naprawde nie opłaca już sprzedawać tobie mieszkania bo a) cene sobie podniosą b) kasę sobie zatrzymają, jak są tacy pewni niech zmienią słowo zadatek na zaliczka która jest zwrotna
  • Odpowiedz
@bi-tek umowa już podpisana, doradczyni kredytowa mówi, ze to normalna procedura i zwykle podpisuje się aneks potem wydłużający umowę jak nie ma jeszcze decyzji. Finalnie srodki są na rachunku powierniczym i deweloper i tak z tych pieniędzy nie może korzystać. Pozatym mam od momentu podpisania umowy prawie 3 miesiące na załatwienie kredytu wiec ciężko się nie wyrobić raczej.
  • Odpowiedz
@the-dzbankers96: Ja developerowi powiedziałem że skoro i tak nie jest problemem podpisanie aneksu to oszczędźmy sobie czasu i dopiszmy 2 msc do tego terminu, skoro wasz doradca też nad tym bedzie czuwać to chyba wiedzą że proces idzie do przodu. Finalnie z 15 września mam 15 listopada i to jest git, umowa podpisywana w maju.
  • Odpowiedz