Wpis z mikrobloga

Życie w Polsce wcale nie jest depresyjne ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

A kto myśli inaczej ten niech jedzie do Kielc. Od razu docenisz swoje osiedle, drogi i krajobraz.

Wczoraj mi odbiło i wyskoczyliśmy do Świętokrzyskiego obejrzeć jak tam radośnie. Widzieliśmy najgorszy blok w Polsce, ruinę zamkową i dużo, dużo brzydoty ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie zamieszam zawalać tu wszystkich ścianą tekstu więc kto chce to resztę doczyta na blogu RECENZEX - O TU JEST LINK

RECENZEX - ZRECENZUJEMY WSZYSTKO, NAWET TWOJĄ STARĄ

#recenzex #kielce #podroze #wycieczka #polska
SzubiDubiDu - Życie w Polsce wcale nie jest depresyjne ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°...

źródło: 22-1

Pobierz
  • 35
@SzubiDubiDu: Ze 3 lata temu wracając po sylwestrze z gór świętokrzyskich na kacu (jako pasażer), kiedy była taka mega plucha. Śnieg stopniał do połowy i przejeżdżałem bezpośrednio przez Starachowice a następnie Skarżysko-Kamienna ale to był dla mnie szok że takie brzydkie miasta jeszcze istnieją :O Nie wiem czy to kwestia że ten region jest jednym z biedniejszych czy może rządzący walą w ciula?
@SzubiDubiDu: Z takich klimatów to miałem kiedyś do wykonania pracę na dachu w Kielcach, chyba na ulicy Grunwaldzkiej (numeru nie pamiętam, ale to było przy jakimś szpitalu). Wierz czy nie ale do góry wjechałem winda (z rozpędu, bo jak się jej przyjrzałem to jednak strach), na dół wracałem już po schodach. W międzyczasie zdążył się #!$%@? już do mnie jakiś typ, który praktycznie na moich oczach wykręcił żarówkę z windy. Na
@SzubiDubiDu: Kielce maja kilka brzydkich miejsc jak ten socjalny blok, ale ogółem to ładne miasto, za to taka Kamienna Góra w Dolnośląskim, i ogólnie większość miejscowości przygranicznych tam, to jest dopiero syf, kiła i mogiła, ludzie postrzegają Dolnośląskie jako raj na ziemi przez pryzmat Wrocławia, ale tam bliżej granicy to jakby czas się zatrzymał na czasach transformacji, aż żal oczy otwierać, tak brzydko.
@SzubiDubiDu: Mieszkam jakieś 500m w linii prostej od tego bloku. Tam było niebezpiecznie 8-10 lat temu. Obecnie miasto wysiedla ostatnich „mieszkańców” i przygotowuje budynek do rozbiórki

@OmeN44 To jest drugi najgorszy adres w Kielcach po Młodej 4. Zwany w niektórych kręgach „tartakiem”
@SzubiDubiDu: nie wiem jak w środku, ale dla mnie taki widok (sporo zieleni na dole i malo krzykliwe kolory) jest mniej depresyjny od betonozy. Uliczka jednokierunkowa z wieloma wiezowcami here - samochod na samochodzie, dokladanie kolejnych metrow, szlabany zeby inni nie stawiali i ruch jak na dworcu. A zieleń koi nerwy.
@stabil88 @DzdzystyDzejson Mi się zawsze (w latach 90) Kielce kojarzyły wyłącznie z patusiarnią, Liroyem, majonezem i pizgajacym wiatrem ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak pojechałem tam kilka lat temu, tak wracam często choćby na weekend (ach te noclegi w hotelu Arkadia xD), bo tak mi się spodobało. I same Kielce i super okolica, gdzie jest mnóstwo do zobaczenia - szczególnie skałki. Chętnie bym tam nawet pomieszkał jakiś czas. Depresyjny