Aktywne Wpisy

MonazoPL +72
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
To OSTATNI MOMENT, by skorzystać z kozackiej oferty od banku Citi Handlowy – za zamówienie karty kredytowej (która może Cię kosztować okrągłe 0
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
To OSTATNI MOMENT, by skorzystać z kozackiej oferty od banku Citi Handlowy – za zamówienie karty kredytowej (która może Cię kosztować okrągłe 0
źródło: Dyson mniej niz 20 sztuk
Pobierz
pijmleko +350
#wykopgate20 #afera
Ludzie którzy poruszają temat afery i kopią głębiej znikają z portalu razem z całą aktywnością dot. afery xD
Pojawiają się relacje o banach za drążenie tematu fikcyjnych kont - i o kasowaniu aktywności tak, żeby nie został żaden ślad. Nie „uciszenie na chwilę”, tylko wymazanie. Jakbyśmy nigdy nic nie napisali.
To
Ludzie którzy poruszają temat afery i kopią głębiej znikają z portalu razem z całą aktywnością dot. afery xD
Pojawiają się relacje o banach za drążenie tematu fikcyjnych kont - i o kasowaniu aktywności tak, żeby nie został żaden ślad. Nie „uciszenie na chwilę”, tylko wymazanie. Jakbyśmy nigdy nic nie napisali.
To
źródło: saffsafasfsaf
Pobierz

Cześć, mam taki problem - jesten grafikiem i wykonałam ilustracje dla pewnego przedsiebiorstwa.
Ogolnie umowa wylacznie mailowa "ustna" i na początku zostalam zapytana o termin wykonania miesieczny, ale napisałam, ze postaram się, no ale nie wyszlo i trrmin się przedłużał. W pewnym momencie z ich strony pojawiło się pytanie, czy jednak mogę zacząć inne ilustracje do czego innego xD a to byl akurat tydzien, przez ktory moglam zrobić masę ilustracji xD.
W kazdym razie nie zglaszali żadnych zastrzeżeń do ilustracji, dopiero pod sam koniec ich wykonania. Spoznilam się z terminem ostatecznym okolo dwa dni, oczywiscie non stop informowalam na jakim etapie jestem. No i koniec koncow tamten przedsiebiorca napisal, ze juz te ilustracje nie są potrzebne xD
Tak, moj blad, ze mie bylo umowy ani nawet zaliczki. Ale zazwyczaj wykonywalam pojedyncze ilustracje i nie mialam problemu z zaliczkami, czy umowami. A teraz takie cos xD
Moje pytanie jest takie, czy jestem w stanie coś w tej sprawie wygrać? Poświęciłam na to masę tygodni, wieczorów, weekendów.
#pytanie #rysujzwykopem #prawo #kiciochpyta #tworczoscwlasna
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
Sama sobie odpowiedź (bo Ty znasz najlepiej okolicznosci czy masz rację czy nie
Art. 491. § 1. Jeżeli jedna ze stron dopuszcza się zwłoki w wykonaniu zobowiązania z umowy wzajemnej, druga strona może wyznaczyć jej odpowiedni dodatkowy termin do wykonania z zagrożeniem, iż w razie bezskutecznego upływu wyznaczonego terminu będzie uprawniona do odstąpienia od umowy. Może również bądź bez wyznaczenia terminu dodatkowego, bądź też po jego bezskutecznym upływie żądać wykonania zobowiązania