Aktywne Wpisy

simpiara +106
Dla miłośników zwierzaków (albo i nie)
Mam dziś dla Was ponownie 3 vouchery Allegro po 50 zł każdy. Nie ma tu żadnych promocji stron, refów ani innych kombinacji xD
Jak wziąć udział:
Zostaw plusa pod tym wpisem (żeby było wiadomo, że bierzesz udział).
Mam dziś dla Was ponownie 3 vouchery Allegro po 50 zł każdy. Nie ma tu żadnych promocji stron, refów ani innych kombinacji xD
Jak wziąć udział:
Zostaw plusa pod tym wpisem (żeby było wiadomo, że bierzesz udział).

Lardor +10
Zastanawiam się czy zastawianie dwóch miejsc parkingowych w tym przypadku to złośliwość czy brak umiejętności? #polskiedrogi #patologiazmiasta #motoryzacja #samochody
źródło: 1000084850
Pobierz

Anonimowe pytanie, będę wdzięczny za szczerą opinię (może też być anonimowo) bez moralizowania. Czy ja mam problemy z higieną osobistą? T-shirty zmieniam raz na 3-4 dni latem, raz na 4-5 dni zimą. Majtki i skarpetki co drugi dzień. Spodnie, bluzy - co 10 dni, czasem dwa tygodnie. Prysznic codziennie lub co drugi dzień. Nie śmierdzi ode mnie, ubrania mam czyste. Z tego, co czytam w internecie i z opinii znajomych obu płci ludzie zmieniają nie tylko bieliznę codziennie, co jeszcze jakoś da się zrozumieć, ale że t-shirty, koszule, czy spodnie i bluzy równie często, to po prostu nie pojmuję. Jak to jest naprawdę?
#pytanie
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
3-4 dni xD w lato xD o panie xD
Bielizna T-shirty skarpetki to minimum raz dziennie. A najlepiej przed wyjściem do roboty i po powrocie... Pora roku nie powinna tu robić różnicy. Spodnie bluzy jak do normalnego użytkowania to też tydzień to max i tż proponuję mieć te ciuchy na "domowe" i te do wyjścia.
Myjesz też się raz do roku?
2/10 bo odpisałem xd
@mirko_anonim: weź pod uwagę, że jak ty już czujesz że coś jest nie tak, to znaczy że przeważnie jest już grubo
Ja mam 11 t-shirtów/polo/bluz, 9 spodni/szortów oraz 15 par butów i codziennie ubieram inną rzecz, tak że wychodzi iż w miesiącu daną rzecz ubieram max
@mirko_anonim: Bardzo fajny system, ale potrzebna jest przestrzeń. Można mieć np. 10 gotowych zestawów ubrań i każdy zakładać 3 razy w miesiącu, a później robić przepierkę. A bieliznę oczywiście codziennie. Koszule eleganckie również codziennie do zmiany, t-shirt maks. co drugi dzień.
W moim przypadku(chlop):
. Skarpetki, szorty, tshirty zmieniam codziennie przy czym skarpetki tshirt zakładam rano, szorty wieczorem po prysznicu w nich śpię i nie zmieniam rano, śpię. Do spania codziennie świerzy tshirt(znoszony)
. Polo, spodnie codziennie inne z trzech które piorę co tydzień
. Prysznic raz dziennie wieczorem za wyjątkiem upałów wówczas 2, 3 razy zależy jak się czuje. Po prysznicu antyperspirant. Rano myje włosy, twarz, jajka w umywalce. Zeby 2 razy
Natomiast pytanie nie jest głupie, wiem, że niektórzy nawet nie zdają sobie sprawy, że trzeba częściej ubranie zmieniać, bo np. rodzice tego nie uczyli. Tak
@mirko_anonim: Tak, masz problem z higieną. W dodatku nie masz świadomości, że bakterie z twojego ciała, wsiąkają z potem i starym naskórkiem w twoje ubrania. Dzięki wilgoci i dostępie do twojego naskórka, mogą pożywiać się i rozmnażać.