Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Anonimowe pytanie, będę wdzięczny za szczerą opinię (może też być anonimowo) bez moralizowania. Czy ja mam problemy z higieną osobistą? T-shirty zmieniam raz na 3-4 dni latem, raz na 4-5 dni zimą. Majtki i skarpetki co drugi dzień. Spodnie, bluzy - co 10 dni, czasem dwa tygodnie. Prysznic codziennie lub co drugi dzień. Nie śmierdzi ode mnie, ubrania mam czyste. Z tego, co czytam w internecie i z opinii znajomych obu płci ludzie zmieniają nie tylko bieliznę codziennie, co jeszcze jakoś da się zrozumieć, ale że t-shirty, koszule, czy spodnie i bluzy równie często, to po prostu nie pojmuję. Jak to jest naprawdę?

#pytanie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim:
3-4 dni xD w lato xD o panie xD
Bielizna T-shirty skarpetki to minimum raz dziennie. A najlepiej przed wyjściem do roboty i po powrocie... Pora roku nie powinna tu robić różnicy. Spodnie bluzy jak do normalnego użytkowania to też tydzień to max i tż proponuję mieć te ciuchy na "domowe" i te do wyjścia.
Myjesz też się raz do roku?
2/10 bo odpisałem xd
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: masz problem, warto zmienić te nawyki, bo zbyt rzadko + nie warto zmieniać ubrań tak regularnie, że 10 dni pod rząd chodzisz w jednej bluzie, bo to dodatkowo robi z Ciebie brudasa w oczach innych ludzi
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP):

Z tego, co czytam w internecie i z opinii znajomych obu płci ludzie zmieniają nie tylko bieliznę codziennie, co jeszcze jakoś da się zrozumieć, ale że t-shirty, koszule, czy spodnie i bluzy równie często, to po prostu nie pojmuję. Jak to jest naprawdę?

Ja mam 11 t-shirtów/polo/bluz, 9 spodni/szortów oraz 15 par butów i codziennie ubieram inną rzecz, tak że wychodzi iż w miesiącu daną rzecz ubieram max
  • Odpowiedz
Ja mam 11 t-shirtów/polo/bluz, 9 spodni/szortów oraz 15 par butów i codziennie ubieram inną rzecz, tak że wychodzi iż w miesiącu daną rzecz ubieram max 2-3 razy.

@mirko_anonim: Bardzo fajny system, ale potrzebna jest przestrzeń. Można mieć np. 10 gotowych zestawów ubrań i każdy zakładać 3 razy w miesiącu, a później robić przepierkę. A bieliznę oczywiście codziennie. Koszule eleganckie również codziennie do zmiany, t-shirt maks. co drugi dzień.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

W moim przypadku(chlop):
. Skarpetki, szorty, tshirty zmieniam codziennie przy czym skarpetki tshirt zakładam rano, szorty wieczorem po prysznicu w nich śpię i nie zmieniam rano, śpię. Do spania codziennie świerzy tshirt(znoszony)
. Polo, spodnie codziennie inne z trzech które piorę co tydzień
. Prysznic raz dziennie wieczorem za wyjątkiem upałów wówczas 2, 3 razy zależy jak się czuje. Po prysznicu antyperspirant. Rano myje włosy, twarz, jajka w umywalce. Zeby 2 razy
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: owszem, masz problemy z higieną. Bieliznę i skarpety się zmienia codziennie, latem nawet częściej jak się pocisz. To samo z innymi ubraniami, cały tydzień chodzić w tym samym bez prania to nie jest fajne. I uwierz mi, że czuć po ubraniach kiedy są nieświeże.

Natomiast pytanie nie jest głupie, wiem, że niektórzy nawet nie zdają sobie sprawy, że trzeba częściej ubranie zmieniać, bo np. rodzice tego nie uczyli. Tak
  • Odpowiedz
T-shirty zmieniam raz na 3-4 dni latem, raz na 4-5 dni zimą. Majtki i skarpetki co drugi dzień.

@mirko_anonim: Tak, masz problem z higieną. W dodatku nie masz świadomości, że bakterie z twojego ciała, wsiąkają z potem i starym naskórkiem w twoje ubrania. Dzięki wilgoci i dostępie do twojego naskórka, mogą pożywiać się i rozmnażać.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Codziennie skarpetki, gacie i t shirt, jak nie śmierdzi ewentualnie można tshirt ubrać gdzieś do spożywczaka, ale na pewno nie dnia następnego na cały dzień. Jeansy/spodnie zmieniam co dzień, ale powtarzam, staram się pod rząd dwa dni nie nosić. Bluza - jak się nie spocę jakoś strasznie (a nie pocę się) to ubieram tydzień później, niech sobie odpocznie tydzień, prać niekoniecznie( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz