Wpis z mikrobloga

jadę sobie niemiecka autostrada, ograniczenie co prawda do 100, ale po dwa pasy. No i przede mną dwa auta na obu pasach. na prawym jakaś corsa a obok całkiem nowe Audi. I tak jada obok siebie 80km/h, a ja za audi jako gość nie poganialem, trzymając odległość lekko na 3 samochody. Po jakiejś chwili skrzyżowanie ze światłami, a za nim zwężenie z dwóch pasów do jednego. Dzban z audi zjechał na prawy, ja na lewym. Po zielonym, on rura i mnie blokował żebym nie zjechał przed niego. Trzęsie mnie do tej pory.

Teraz niech tylko w pl zobaczę niemiaszka który będzie chciał mnie poganiać, będe musiał te zdarzenie odreagować.

#niemcy #stopcham #wypadek
  • 5
@megawatt: W sumie możliwe mimo że dziwnie napisane. Teraz w #!$%@? jest zwężeń, szczególnie we wschodnich Niemczech jak jechałem ostatnio i wszędzie masz światła, zmiane organizacji ruchu i żółte pasy. Wychodzi na to, że będą mieli już prawie wszędzie po 3 pasy albo i więcej po 2025 roku.
Wychodzi na to, że będą mieli już prawie wszędzie po 3 pasy albo i więcej po 2025 roku.

@dsomgi00: Bawaria też (zachód, ale geograficznie południowy wschód)? - bo oni tam mają powalone priorytety
nie pamiętam która autostrada, ale standard A4 w okolicy Legnicy (2x2 pasy z zatoczkami awaryjnymi zamiast pasa awaryjnego)