Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nie moge dotrzec do statystyk, ale wydaje mi sie, ze to czesciej mezczyzni zabijaja sie z "milosci", niz kobiety.

a niejednokrotnie z "milosci" zabijaja innych.

@thymotka: tak to prawda w ogóle popełniają więcej samobójstw (A w Polsce to już w ogóle).

czy to, de facto, nie udowadnia, ze mezczyzni sa bardziej niestabilni emocjonalnie
  • Odpowiedz
@thymotka: myśle że możesz mieć racje, plus choroby psychiczne plus mit konrada wallenroda i prania mózgu romantyzmem.
Powinni zakazać uczenia tego w szkole, nic dobrego z tego nie ma. To był konfederata, pewnie białorycerz, wierzył w miłość do śmierci, że kobieta dziewica na całe życie mu sie należy i inne bzdety. Odkleiło mu się, nie zdziwiłbym się jakby ten świr myślał o swoim "geście" jako romantycznym albo coś xD

Tylko
  • Odpowiedz
  • 1
Bo czy nastroje kobiece przed okresem uwzględniamy czy nie? Oczywiście inny skutek, ale to zdecydowanie zaburzenie stanu normalnego.

@Mutare_mundi: z tym sie bije. czy przez to, ze kobieta wolno byc emocjonalnymi (wszyscy staraja sie tolerowac kobiety z pms), nie procesuja stresu lepiej? bo zdecydowanie rzadziej morduja z milosci, chociaz z milosci potrafia bardzo cierpiec ()

• Odpowiedz
@thymotka:

nie moge dotrzec do statystyk, ale wydaje mi sie, ze to czesciej mezczyzni zabijaja sie z "milosci", niz kobiety.

Owszem. Jeśli kobieta się zabije z miłości to często przez
  • Odpowiedz
z tym sie bije. czy przez to, ze kobieta wolno byc emocjonalnymi (wszyscy staraja sie tolerowac kobiety z pms), nie procesuja stresu lepiej?

@thymotka: nie mam zielonego pojęcia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
być może tak być może wcale nie, po prostu reszta otoczenia cierpi i znam takie przypadki, ba wiele przypadków (ale też znam bez skutków dla innych, bo są np. płaczliwe itd. albo też normalne ;) ). I akurat
  • Odpowiedz
  • 0
mężczyzna zostaje sam z problemami i sam musi sobie radzić. Od mężczyzn wiecznie się wymaga żeby byli twardzi, silni i mieli różne wzniosłe cechy często sprzeczne ze sobą. Kobietom jest łatwiej w życiu.

@ManiacTeam: i to jest to o czym mowie :)
  • Odpowiedz
@thymotka: tutaj jeszcze jest kwestia wyrażania agresji. Kobiety mają inny mechanizm. Np. jedna będzie obrabiać dupę drugiej, a faceci po prostu przechodzą do rękoczynu. Jeden sposób jest jawny i bezpośredni dlatego o nim mówimy. Ale drugi, częściej przez kobiety wykorzystywany, jest zazwyczaj nie widoczny z boku. Co powoduje bezpośredniość? Nie wiem, możliwe że właśnie testo, ale może być też więcej czynników.
  • Odpowiedz
@thymotka: może faceci są mniej emocjonalni ogólnie na co dzień, ale jak już coś poczują to na całego, może właśnie ten brak emocjonalności, tłumienie emocji w życiu codziennym sprawia, że jak już wsiąkną, wyjdą ze strefy komfortu i otworzą się to potem taki zawód miłosny mocno boli i jest roztrząsany przez długi czas. Ja tak to widzę, przynajmniej na swoim przypadku bo dalej żywię uczucie do swojej byłej, mimo że
  • Odpowiedz
To był konfederata

@zapalara: Zabójca z Poznania przez kilka ostatnich lat popierał Trzaskowskiego.
Ale szczerze jakoś mnie to nie dziwi, że był cuckiem, który zabił niewinną osobę z miłości skoro liderem PO jest Tusk, który błagał żonę o przebaczenie kiedy to ONA GO zdradziła.
  • Odpowiedz
@92cel: w drugiej turze głosował na trzaskowskiego a tak to cały czas partia korwin, zdjęcia z korwinem, upr.

Był konfederatą i tyle. Co typowe dla wyborców tej partii bo oni wierzą ekstremalnie w różne rzeczy: maryje dziewicie, miłość romantyczną i inne bzdety, no i w to że facet nie ma emocji.
  • Odpowiedz
czy przez to, ze kobieta wolno byc emocjonalnymi (wszyscy staraja sie tolerowac kobiety z pms), nie procesuja stresu lepiej?

@thymotka: oczywiście, że tak. Dlatego też częściej u kobiet diagnozuje się depresje, zaburzenia lękowe, czy inne rzeczy związane z ich samopoczuciem. A mężczyzn częściej diagnozuje się nie to jak się czują tylko to co robią na przykład problemy z uzależnieniami, czy innymi zachowaniami, które robią pod wpływem negatywnych emocji.
Różnica też
  • Odpowiedz