Wpis z mikrobloga

czy ja widzę kropkę?

@Zoyav: oby nie. To nie brak kropki był w klawiaturze problemem (wystarczy 2x nacisnąć spację), a przecinka.

gboard to dobra klawiatura, ja lubię

Mi zawsze daje złe odpowiedzi. Na początku cieszyłem się ze Swype, ale później dotarło do mnie, że to żadna oszczędność czasu, bo ciagle muszę poprawiać i ostatecznie korzystam z klawiatury Apple. Niemniej, fajne tam jest to, że można korzystać z dwóch języków na
  • Odpowiedz
@Korda: nie zgadzam się. Korzystam że SwiftKey od wielu, wielu lat. Byl moment, kiedy SwiftKey miał problem (MS porzucił wsparcie) ale od marca tego roku w zasadzie nie ma żadnych problemów. Faktem jest, że SwiftKey na iOS jest zubożony względem Androida ale nadal to lepsza klawiatura niż systemowa na iOS 16. Dla mnie alternatywy nie ma. Na systemowej schowany znak zapytania to jest nieporozumienie.
  • Odpowiedz
@Korda nie korzystam ze swipe, po prostu wyświetla więcej odpowiedzi + jest kropka, mogliby jeszcze przecinek zrobić, bo w żadnej klawiaturze go nie znalazłam
  • Odpowiedz
@Zoyav: jak przetrzymasz kropkę, to masz przecinek (trzeba tylko przesunąć). W klawiaturze Microsoftu chyba od razu po przytrzymaniu wyskakuje i nie trzeba przesuwać. W tej od Google pierwsze, co wyskakuje to znak zapytania.
  • Odpowiedz
@kapitan_plutonowy: właśnie zainstalowałem na starszym iPhonie i wymaga pełnego dostępu, by w ogóle mieć dostęp do języka polskiego, zapamiętywać słowa i obsługiwać Swype. Nawet Google ze swoim GBoard nie jest tak zaborczy. Ja dziękuję. Nie wiem, co oni później zbierają.
  • Odpowiedz
Zapewne to kwestia przyzwyczajenia. GBoard jakoś nigdy mi nie podszedł. Pamięć mięśniowa, przez te lata użytkowania, i SwiftKey robią swoje… Niech poprawią systemową. Jak będzie predykcja to może da się a niej korzystać :)
  • Odpowiedz