Wpis z mikrobloga

#konfederacja ponad 16% w sondażach. Piękny ból d#py wyborców POPISU w komentarzach. ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Z Tuska wyrosłem po pierwszych czterech latach jego rządów. ( ͡ ͜ʖ ͡)

https://www.reddit.com/r/Polska/comments/14zgaf0/sondaż_pgb_opinium_konfederacja_z_rekordowym/?utm_source=share&utm_medium=android_app&utm_name=androidcss&utm_term=1&utm_content=1 #polityka
Robson86pn - #konfederacja ponad 16% w sondażach. Piękny ból d#py wyborców POPISU w k...

źródło: RDT_20230715_1559572486150509630327633

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Robson86pn: jak ktoś ma więcej niż 10 lat to pamięta 15% bezrobocia za tusska, no ale ten przeszliśmy suchą stopą przez kryzys bo nie było inflacji xD tak przeszliśmy suchą stopą, że dopiero w 2017 wróciliśmy do poziomu pkb sprzed kryzysu i 90% ludzi musiało pracować bez umowy albo z umową o g---o bo przy tym bezrobociu janusz miał 10 osób chętnych na jedno miejsce
  • Odpowiedz
jak ktoś ma więcej niż 10 lat to pamięta 15% bezrobocia za tusska

@12lat25cm: jak ktoś ma więcej niż 10 lat to umie wyciągać wnioski, łączyć fakty i brać pod uwagę całe wykres + efekty widoczne również po zmianie władzy. Ty najwyraźniej tego nie potrafisz i powielasz jakieś teksty z grupek wsparcia konfy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Ayessare: dokładnie, masz rację, nie umiem wyciągać wniosków, łączyć faktów i ogólnie jestem idiotą po podstawówce, ale dziękuje Ci panie boże za demokrację, dziękuję KODowi za bronienie demokracji i dzięki temu mogę demokratycznie głosować na konfę.
Demokracja jest dla mnie k---a najlepsza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@12lat25cm:

tak przeszliśmy suchą stopą

Tak, przeszliśmy z nieprzerwanie rosnącym pkb i pkb na osobę w siłę nabywczej. Natomiast dalej są kraje które jeszcze nie nadgonily strat z tego kryzysu jak np UK.
Kryzys z 2008 uderzył znacznie mocniej niż ten obecny. Po tym już kraje odrabiają straty.
  • Odpowiedz
@12lat25cm Tak tak przed wyborami w 2015 roku Polska była w ruinie a po wyborach nagle stała się krajem miodem i mlekiem plynacym, że aż Odrę zatruło od dobrobytu...

jak na razie od 2018 notujemy hamowanie gospodarki ale co tam... tylko dzięki PiSowi jeszcze nie doszło do rozbiorów Polski ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@MarnaImitacjaTuwima: ale czy ja gdzieś napisałem, że Polska jest krajem mlekiem i miodem płynąca? Czemu wykopki są zero jedynkowi, albo coś jest dobre albo złe, ja osobiście nie widzę, żeby Polska miała być w ruinie i za 2 tygodnie upadnie, myślę, że przy dobrych rządach Polska mogła by być teraz w trochę lepszej pozycji a przy gorszych rządach w gorszej
  • Odpowiedz
@12lat25cm ja nie odpowiadam zero jedynkowo - ja odpowiadam na tezę jakoby za rzadow PiS dopiero się gospodarka odbiła przez ich działanie.

co nie jest prawda gdyz gospodarka ruszyła dopiero za sprawą reform PO i jej efekty były odczuwalne w latach rzadow PiS. tak jak teraz odczuwamy reformy rzadow PiS wprowadzone w latach 2015-2019.

Po prostu standard w polityce ze sukcesy poprzedników idą na konto rzacacych a porażki na konto poprzedników.
  • Odpowiedz
tak jak teraz odczuwamy reformy rzadow PiS wprowadzone w latach 2015-2019

@MarnaImitacjaTuwima: tutaj sie nie zgadzam, jakie to były reformy? Tylko nie pisz, że 500+, to co się dzieje teraz czyli inflacja, jest spowodowana po pierwsze dodrukiem w trakcie pandemii, tanim kredytem, ale to nie tylko drukowano w Polsce, ale na całym świecie tutaj dla zobrazowania podaż pieniądza w Polsce która od kilkunastu lat rosła w jednakowym tempie aż do pandemii:
https://tradingeconomics.com/poland/money-supply-m3
a
12lat25cm - >tak jak teraz odczuwamy reformy rzadow PiS wprowadzone w latach 2015-201...

źródło: 346151422_1380279532896082_4533369907696661815_n

Pobierz
  • Odpowiedz
dopiero w 2017 wróciliśmy do poziomu pkb sprzed kryzysu

90% ludzi musiało pracować bez umowy albo z umową o g---o

nie umiem wyciągać wniosków, łączyć faktów i ogólnie jestem idiotą po podstawówce

@12lat25cm: tylko jedno z tych zdań jest prawdziwe
  • Odpowiedz
@12lat25cm: a co ty mi tu synku za g---o pokazujesz? Jak chcesz pokazać PKB nominalne to przedstawiasz w walucie kraju, którego dotyczy. W Polsce walutą jest złoty polski a nie dolar amerykański. Do przedstawiania danych porównawczych służą inne wskaźniki takie jak ppp czy int dolar, o których w życiu nie słyszałeś bo skąd. Poniżej wykres nominalnego PKB Polski z ostatnich lat. A jeśli tak bardzo chcesz se fapować do swojej
konrado12 - @12lat25cm: a co ty mi tu synku za g---o pokazujesz? Jak chcesz pokazać P...

źródło: e2d2c290e44ff0-948-522-0-0-948-522

Pobierz
  • Odpowiedz