Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie wiem czy wypok to najlepsze miejsce na takie rozkminy ale co szkodzi napisać. Jeszcze jakieś 10 lat temu, w życiu bym nie pomyślał, że tak skończę. Życie w akademiku, masa znajomych,marzenia odnośnie żony i dzieci.Nagle człowiek się obudził w ponurej rzeczywistości. Znajomi w większości pozakładali rodziny, wychowują dzieci, żyją normalnym trybem. Ja wracam po pracy do pustego mieszkania, nie mam się do kogo odezwać, od dłuższego czasu same nieudolne próby znalezienia różowego :( Teksty typu "człowieku, jesteś singlem po 30, korzystaj z życia" powtarzane jak mantra przez osoby w związku dodatkowo powodują utratę pewności siebie. Czuje się totalnie pusty w środku, mam wrażenie że pewien pociąg w życiu mi odjechał i niestety z każdym dniem jest coraz dalej. Co z tego że np. kwestie zawodowe idą ok, ale to tylko zmieniające się cyferki na koncie. W kwestiach międzyludzkich życie zweryfikowało mnie jako bezużytecznego śmiecia
#samotnosc #wykop30plus

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: i tu wjeżdża mądrość uliczna, którą przeczytałem na murze, jadąc autobusem. "o-------l się od siebie", serio () im szybciej to pojmiesz, im szybciej skupisz się na swoich pasjach i poluzujesz smycz tym szybciej zaczniesz odczuwać radość z życia.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Zamiast szaleć w akademiku to wtedy właśnie trzeba było szukać materiału na żonę. Z jażdym rokiem kiedy się bawiłeś i imprezowałeś najbardziej wartościowe kobiety znikały z rynku. Skoro kiedyś wybrałeś beztroskę to dziś mususz mierzyć się z konsekwencjami. Wbrew pozorom okienka czasowe na pewne rzeczy są bardzo krótkie.

• Odpowiedz
@mirko_anonim: Też tak się czułem jak nie miałem jeszcze żony po 30stce. Grunt to nie ulegać presji społeczeństwa a jak naprawdę ci będzie mocno na tym zależeć to znajdziesz
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Spokojnie, nic ci nie odjechało. Korzystaj z życia jako dopiero 30 letni mężczyzna. Całe życie przed tobą. Ojcem możesz zostać nawet w wieku 80 lat niczym Al Pacino. I nie mówi to osoba w związku.
  • Odpowiedz