Cześć.Otoz stoję przed wyborem pójścia na dwie uczelnie.Informatyka na AGH i ten sam kierunek na Pg.Boje się studiowania na agh (słyszałem wiele strasznych opinii),ale też patrząc w przyszłość to Gdańsk nie wydaje się lepszą alternatywą dla Krakowa jeśli chodzi o IT. Możecie się wypowiedzieć na ten temat? Docelowo planuje zostać programista. #studia #studbaza #agh #pg #krakow #gdansk #informatyka #it
@Arnold217: przecież nie wiążesz się z danym miastem na całe życie. Jeśli po studiach będziesz mieć lepsze oferty pracy w Krakowie, Warszawie czy Pierdziszewie, możesz się zawsze przeprowadzić.
@Arnold217: jeśli to są stare samogłoski (a po zmianie tylko końcówki w skrócie wydziału wnioskuję, że tak), to mimo agiehu (większa część tej uczelni to jest nieporozumienie) brzmi dobrze. Chyba jedyny wydział, który był cały do rzeczy i na poziomie.
Kierunek o którym mówisz to inaczej informatyka na WIET. Akurat to najlepiej jak się da z inf na agh bo kadra to rzeczywiście z wykształcenia informatycy(bo po prostu wydział specjalizuje się w informatyce i pozostałe kierunki na nim też są mocno zinformatyzowane).
@young_fifi: Oczywiście wiem ,że uczelnia nie nauczy mnie programować/nie zrobi ze mnie programisty ale da solidne podstawy.Dziekuje za tak obszerny komentarz
@Ap-maokai-abuser: Na IET informatyka było w miarę spoko. Przerabianie podręcznika "d. halliday r. resnick j. walker podstawy fizyki" w miarę po kolei. Znaczy prowadzący tego nie mówił, ale dosłownie walił z pamięci obrazki i po kolei rozdziały z tego podręcznika, więc jak przysiadłeś w domu to szło łatwo. Kartkówka co zajęcia + pytanie przy tablicy na ocenę. Generalnie strasznie słaby system, ale to kwestia prowadzącego - całkiem możliwe, że będziesz
@young_fifi: Zbigniew Kąkol prowadzi fizyke nie wiem czy ci coś to mówi. Ogolnie pytam dlatego, że nie mialem fizyki w ogole w liceum. Zdawalem matme i infe na rozszerzeniu,
@Ap-maokai-abuser: Kolega z dziennych z nim miał, ale nic o nim nie wiem. Generalnie to na iet powinieneś mieć dostęp do wiki i jakichś materiałów z zeszłych lat, więc ogarniesz bez problemu.
@Arnold217: potwierdzam, AGH jest #!$%@?. może i da ci solidne podstawy, ale nie z tego co byś chciał i co ci się przyda na rynku pracy. no i niestety nie zwracają za psychoterapię.
#studia #studbaza #agh #pg #krakow #gdansk #informatyka #it