Wpis z mikrobloga

@Gnom545: Jestem na NEET od stycznia 2019r. Utrzymuje się z zasiłku socjalnego w kwocie 719zł, mam to przyznane przez mops do końca tego roku z możliwością kontynuacji, jeśli oczywiście lekarz orzecznik przedłuży mój stopień niepełnosprawności. Mieszkam z rodzicami w ich 3-pokojowym mieszkaniu i to oni ze swoich emerytur opłacają media oraz jedzenie. Zanim zostałem netem, pracowałem jako robotnik budowlany, trochę w Polsce ale też za granicą. Kiedy miałem pieniądze, pomagałem rodzinie
@Pompejusz: mam problem z dojazdami do "klientów" bo nie mam auta a mieszkam na wsi, jedyny samochód do którego mam dostęp jest ojca i służy głównie do zawozenia i odbierania siostrzeńca ze szkoły oraz do zakupów iitp.
Dopiero teraz przez wakacje mogę go na chwilę pożyczyć i w związku z tym kilka dni temu byłem wycenić jedno zlecenie i teraz czekam na odpowiedź. Jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem uda mi
@Gnom545: brak celów, mógłbym pracować cały rok ale nie widzę sensu skoro pieniądze i tak wydaję tylko na jedzenie i podstawowe potrzeby. Jak skończyłem remont domu to już nie ma żadnej rzeczy która mnie napędza. Żyję z tego co odłożę za granicą w gównorobotach, ewentualnie na jesień poszukam jeszcze czegoś na chwile (może gdzieś spadnie pół etatu z nieba).