Aktywne Wpisy
Raum +415
W gorących jest wpis że 80% uczniów w szkołach średnich zrezygnowało z religii. Lekko mnie to uderzyło, bo pamiętam jak ja - nieco ponad 10 lat temu - będąc w ogólniaku złożyłem oświadczenie o rezygnacji z religii. Echo poszło po wszystkich nauczycielach xD a babka która uczyła mnie rok wcześniej tegoż przedmiotu przestała mi odpowiadać na "dzień dobry".
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
A tu proszę, dekadę później jest to standardem. No piękne czasy, piękne.
#szkola
maciekrzezawa +89
Właśnie wróciłem z samotnej podróży do południowych Chin - Shenzen, Kanton i Xinping (okolice Guilin i Yangshuo). Przed wyjazdem nikogo tam nie znałem i organizowałem wszystko sam.
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
Pozwiedzałem, nakupiłem trochę herbaty, elektroniki (tańszej niż u nas, albo niedostęnej w Europie) i podróbek (również przez internet, do chińskiego paczkomatu).
Zawiodłem się jedzeniem.
Jako że mam jet laga i wstałem o czwartej, to zróbmy AMA przy rozpakowywaniu się.
#ama #chiny
#polityka #sejm #rosja #ukraina #wojna
Ty pytasz czy żartujesz?
@uncles: Czyli gdzie dokładnie za daleko?
@dawig123: A to Szwecja jest jakąś prowincją Putina, że ten może sobie ustalać czy będzie w innym klubie, czy nie? Chyba sobie nie zdajesz sprawy, ale terrorystę z Moskwy najbardziej karmisz strachem i pójściem na ustępstwa. Pokazanie mu, że kładzie się lachę na jego groźby to jedyny sposób, aby przemówić mu do tego pustego łba.
Oj Wykopki Wykopki.
@dawig123: no ciekawe dlaczego musiało dojść do takiego stanu rzeczy, czyżby Rosja kiedyś zrobiła coś bardzo złego tym krajom? Nie, nie może być, to tylko na imperialna polityka USA ich do tego zmusiła, żeby odciąć się od wielkiej Rosji.
@dawig123: Chodzi o koalicję państw, która pozbędzie się Rosjan raz i na zawsze.
W 1991 r. Ukraina posiadała trzeci co do wielkości arsenał nuklearny na świecie, którego pozbyła się w zamian za gwarancje bezpieczeństwa, zapisane w Memorandum Budapeszteńskim podpisanym w 1994 r. przez Stany Zjednoczone, Rosję i Wielką Brytanię.
w 2014 ruska urwa juz wjezdzala na pelnej na D----s
@dawig123: dlatego, że jak kogoś do NATO nie zaprosimy, to zakończy się to wojną. Wojną między tym biednym państwem a rosją. NATO powstało właśnie po to, by wojny nie było. Ta organizacja ma odstraszać ruskich dzikusów. Widzisz kogo rosja zaatakowała w ostatnich latach? Czeczenia? Poza NATO. Gruzja? Poza NATO, Ukraina? Poza NATO. To nie NATO