Aktywne Wpisy
WielkiNos +598
Kobiety kiedyś rodziły dzieci i ogarniały rodzinę, teraz się ośmieszają publikowaniem takich bredni.
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #niebieskiepaski
#bekaztwitterowychjulek #p0lka #niebieskiepaski
L24D +34
Jeżdżę obecnie autem zastępczym, bo moje jest w naprawie bo kolizji z koziołkiem czy kij wie czym. Okazało się, że można jechać powoli (poniżej limitu) i spokojnie, a i tak być zaskoczonym przez zwierzaka.
Jechałem drogą serwisową przy s7 na wysokości węzła Wypędy pod Warszawą. Robiłem docieranie hamulców na gorąco (30 zahamowań ze średnią siłą przez 3-4 sekundy) i po ostatnim hamowaniu, gdy już jechałem na schłodzenie, wyskoczył mi z rowu koziołek/sarenka. Jechałem od wewnętrznej zakrętu i z mojej strony wyskoczył ten zwierz zza trawy, która była wyższa od niego.
Wbił mi się idealnie w środek auta nad absorberem w zderzaku, więc dosyć głęboko wbił się w pas przedni. Jak się okazało, narobił szkód na 40k mimo i teraz w historii będę miał syf jakbym potężnego dzwona zaliczył - brak profitu :/
Policja wezwana, notatka zrobiona, więc będę się starał wyciągnąć coś z zarządcy drogi. Niestety będzie ciężko z tego co się zorientowałem. Oczywiście znaku tam nie było, a i miejscówka daleka od lasu i przy samej hałaśliwej ekspresówce. Jak się okazuje to wypłacają odszkodowanie głównie jeśli było polowanie, zarządca miał postawić znak ale tego nie zrobił, lub gdy warunki do postawienia znaku zaistniały ale nie zdecydowano o jego postawieniu. Ja się będę się bronił jeszcze faktem, że pobocze było zarośnięte, ale nie wiem czy to coś da. Na pewno trzeba próbować.
BTW Naprawa czegokolwiek z AC w przypadku auta w leasingu to jakiś koszmar. Nie chciałem oddawać auto to "serwisu współpracującego z leasingiem" żeby sobie jeszcze hajs przycięli na mojej naprawie, więc oddałem to ASO, które nie współpracuje. Masakra ile potem było załatwiania spraw i dogrywanie 4 stron (aso, ja, ubezpieczyciel i leasing).
U mnie zawsze wszystko nagrane, więc łapcie ( ͡° ͜ʖ ͡°) - https://www.youtube.com/watch?v=wFqzeA697i4
#motoryzacja #samochody #wypadek #ubezpieczenia #ubezpieczenieoc