Wpis z mikrobloga

@Dziewczyna_Tyraxora: Standard na wykopie, śmianie się jak to łatwo rosjanie wierzą propagandzie, a tutaj jest to samo, a nawet gorzej bo mamy jeszcze częściowo wolne media.
Propaganda: Niemcy są złe, sprzedawczyki, chcieliby juz teraz robic interesy z rosją, wysyłają tylko hełmy itp
Więc jak jakiś wykopek sklei sobie post szkalujący, to zlecą się ameby ślepo wierzące w propagandę i będa plusować.
  • Odpowiedz
@Dziewczyna_Tyraxora: @kapitan_b---a: @siemankooo: Mogli chociaż podać przykład zwiększenia eksportu z Niemiec do Turcji, bo tutaj różnice są już znaczące i w miliardach dolarów, eksport Turcji do Rosji i krajów Azji Środkowej również kwitnie. Nie jest więc to manipulacja ogólnie tematem, ale raczej szczególnym przypadkiem. Rosjanie nie mogą kupić tylko części w bardzo specjalistycznych branżach, gdzie jest ściśle określone zastosowanie i klient końcowy. https://tradingeconomics.com/germany/exports/turkey
djtartini1 - @DziewczynaTyraxora: @kapitanb---a: @siemankooo: Mogli chociaż podać prz...

źródło: germany-exports-turkey@2x

Pobierz
  • Odpowiedz
@mk321: owszem op mógł napisać bardziej zrozumiałym stylem, ale pewnych rzeczy się nie da wytłumaczyć w tak prosty sposób bo są zwyczajnie zbyt skomplikowane. Szanuję samoświadomość, ale może w takim razie lepiej pooglądać sobie pieski na Instagramie?
  • Odpowiedz
może w takim razie lepiej pooglądać sobie pieski na Instagramie?

@evilman_: w tym problem, że nikt mi nie zabroni udzielać się w tematach na których się nie znam (ekonomia, gospodarka, polityka międzynarodowa). Mogę plusować wpisy, mogę komentować. Co więcej, podczas wyborów będę podejmował decyzje na podstawie tej wiedzy zdobytej w 20 sekund na kiblu. I tak robi większość. Dlatego warto prostować takie manipulacje, ale jeszcze bardziej warto robić to w
  • Odpowiedz