Wpis z mikrobloga

Zabawny jest płacz wykopków o pośredników nieruchomości. Kto wam każe korzystać z ich usług i kwiczeć w internecie? Jeżeli mam 3 mieszkania na wynajem i nie mam czasu żeby umawiać się z wykopkami to wstawiam to do biura nieruchomości i oni jeżdżą, użerają się z tymi plackami a nie ja. Oszczędność czasu. Gdyby nie było to potrzebne to nikt by z tego nie korzystał wiec o ci cały ambaras? Nie chcesz, nie korzytaj
#nieruchomosci
  • 8
  • 2
@kzk87: Problem jest raczej w tym, że Ty sprzedajesz mieszkanie, zatrudniasz pośrednika aby on zajął się wystawieniem mieszkania i użeraniem się z chętnymi, a następnie taki pośrednik chce jeszcze prowizje od klienta pomimo, że klient go nie potrzebuje.
  • 0
@kickli ja mu daje możliwość sprzedaży moich mieszkań. Ile on sobie na tym ugra to jego sprawa. Ja oczekuje konkretna kwotę. Kto każe Ci korzystać z pośrednika? Czemu wykopek stwierdza ze ja nie mogę korzystać z jego usług w takiej formie?
  • 0
@kzk87: nie byłoby żadnego problemu, gdyby nie stali się samozwańczymi operatorami rynku nieruchomości. I sprzedający i kupujący, jeżeli nie chcą korzystać z ich usług to zmuszeni mocno kombinować , aby nie tracić w zbędny sposób pieniędzy....
@bdg-bro o czym Ty mówisz? Czy wrzucenie ogłoszenia na olx jest mocnym kombinowaniem? Albo ustawienie filtru na ogłoszenie prywatne szukając mieszkania?
  • 0
@kzk87 problem tkwi w tym, że strona kupująca nie ma szans reprezentować sama siebie w transakcji bo te pijawki obstawiły 90% rynku doprowadzając do sytuacji, że ominięcie pośrednika który z punktu widzenia kupującego jest zbędny jest praktycznie niemożliwe.
Jako kupujący mam #!$%@? na pośrednika, nie chce od niego nic bo sam potrafie dopilnować swych interesów więc dlaczego mam mu płacić.