Aktywne Wpisy
waro +186
Czy Warszawę można już oficjalnie uznać za najbrzydszą stolicę Europy, czy jeszcze za mało takich kloców postawiono, by zasłużyć na to miano?
#warszawa
#warszawa
frenm +72
Chyba nie ma cięższej #pracbaza niż klikanie w kąkiuter jako #programista15k
Nic tak nie niszczy zdrowia.
Otaczanie się sprzetem, cyfrowy smog, ciągłe siedzenie i wysiłek intelektualny.
Serio już lepiej rowy kopać, lżejsza praca w magazynie, na budowie czy w fabryce. Pośmiejesz się z młodego, porobisz coś i cyk fajrant, głowa czysta, po pracy fizycznej możesz se isc na silownie, rower, do teatru, do biblioteki, porobić coś w ogródku
Nic tak nie niszczy zdrowia.
Otaczanie się sprzetem, cyfrowy smog, ciągłe siedzenie i wysiłek intelektualny.
Serio już lepiej rowy kopać, lżejsza praca w magazynie, na budowie czy w fabryce. Pośmiejesz się z młodego, porobisz coś i cyk fajrant, głowa czysta, po pracy fizycznej możesz se isc na silownie, rower, do teatru, do biblioteki, porobić coś w ogródku
Nie przeszedłem w 100% zgodnie ze ścieżką gpx z viadinarica. com, ale z wielu powodów nie było to możliwe lub zbyt niebezpieczne w czasie, gdy szedłem , ale starałem się przejść jak najbardziej zgodnie z oryginałem (myślę, że 95% trasy przebiegało zgodnie z oryginalną ścieżką). Także na pewno zrobiłem ponad 1260 km jak w oryginale między innymi przez wiele błędów, gubienie ścieżek czy przez przekraczanie granic.
Niestety szlak jest bardzo zaniedbany, brak oznakowania, dużo krzaków, a nawet brak wyraźnej ścieżki i aby przejść przez niektóre odcinki trzeba korzystać ze ścieżki GPS i gpx. Niejednokrotnie byłem z tego powodu wściekły i sfrustrowany, w jednym z takich miejsc zgubiłem karimatę i selfistick przyczepiony do plecaka. Niemniej jednak uważam, że ta trasa ma naprawdę duży potencjał, aby stać się jedną z europejskich pereł tras długodystansowych, ale w niektórych miejscach wymaga ulepszenia.
Poniżej w komentarzach zamieszczam trochę szczegółów z mojej podróży, może ktoś znajdzie tam coś przydatnego. Jeśli ktoś będzie miał pytanie proszę pisać, postaram się pomóc.
#gory #balkany #podrozujzwykopem #turystyka #viadinarica #hiking #chodzenie #pokazmorde
Komentarz usunięty przez moderatora
a na serio, gratsy. Lubie spacerki po 200-300km, ale tak dlugiego i to po gorach jeszcze nie mialem okazji, moze kiedys ktoryś polski :)