Aktywne Wpisy

Lewusx +85
Dużo pytań o to czy da się kupić spodnie na takie uda?
Da się.
Pytania czy jest powodzenie u kobiet?
Jest.
Czy wyglądam jak monstrum na codzień?
Chyba nie.
Da się.
Pytania czy jest powodzenie u kobiet?
Jest.
Czy wyglądam jak monstrum na codzień?
Chyba nie.
źródło: BF7AA6FC-B8E4-41CF-A1FB-2DD4C55F5DC7
PobierzCzy kulturystyka to kalectwo?
- Tak. 35.9% (418)
- Tak i to jak. 64.1% (745)

EnzoMolinari +20
Nowa funkcjonalność w Volkswagenie. Powinni wprowadzić to od razu seryjnie do wszystkich aut wszytkich producentów. I tak nie może wydarzyć się nic gorszego niż jeździec bez głowy na autostradzie.
#samochody #motoryzacja #ciekawostki
#samochody #motoryzacja #ciekawostki

Znajomy zakończył po 3 latach wynajem mieszkania, przyszedł ktoś z agencji, mieszkanie odebrał, spisali protokół w którym wyróżnione są dwa małe uszkodzenia i stan mieszkania jest określony jako dobry
Pożegnali się i myśleli że wszystko jest git a po tygodniu dostają maila w którym agencja chce od niego 3 tysiące pln za odmalowanie ścian i odnowę podłóg - zostaje chyba tylko wizyta u prawnika? Chłop myślał że jak protokół spisany to już ma to z głowy a tutaj takie coś :x
#wynajem #mieszkanie #pytaniedoeksperta #prawo #kiciochpyta
A jak agencja uzasadnia to, ze twój znajomy ma zapłacić za odnowienie ścian i podłóg?
Jak 'znajomy' nie dostal jeszcze kaucji to moze sie z nia pozegnac - o ile z prywatnym wlascicielem dalo by sie cos wykombinowac, ale jak to jest agencja to pewnie ich standardowy numer i kazdego tak naciagaja.
Podejrzewam, że mógł zawalić sam i zostawił mieszkanie w stanie mocno wskazującym do malowania.
bo ja widziałem ścianę pomalowaną przez dziecko - a wynajmujący (też znajomy) twierdził że to normalne i go próbują naciągnąć.
ps. w wawie malowanie 1 pokoju ~ 500zl
@Humbaq Poproszę o screena maila ale napisali że po bliższym obejrzeniu mieszkania jego stan wymaga odnowy i tam właśnie opisane że malowanie + odnowienie podłóg i do zapłaty 3k
Po prostu dziwi mnie to że ktoś z agencji przychodzi i spisuje protokół a potem odwala takie coś, przecież równie dobrze ktoś przez
@DenNarcoSmurfen: nwm, imo to już ich problem skoro na protokole odbioru tego nie zaznaczyli
@DenNarcoSmurfen: Znam się trochę na prawie. Trzeba odpisać dokładnie tak:
Możecie mi zwalić
dokładnie, ale nawet te 1200zl jeśli były zrobione dokładne zdjęcia, załączone do umowy, dbałeś p mieszkanie jak mogłeś i serio nie ma żadnych uszkodzeń, jest wysprzątane, protokół spisany bez wskazania uszkodzeń to dlaczego nie mieliby zwrócić kaucji. nie znam się, wynajem dopiero przedemna ale jeśli nie ma dzieci, zwierząt, nie robisz imprez w mieszkaniu to jestem sobie w stanie wyobrazić mieszkanie przez rok, dwa tak że nie ma żadnych śladów
napisałbyś coś jak się to zakończyło?
no i tak się bujaliśmy chyba koło dwóch miesięcy, już miałem składać pozew - który bym wygrał z miejsca - ale w ostatniej chwili oddali chuje hajs.
i pamiętaj, nie