Wpis z mikrobloga

#bolt #uber #freenow #taxi Mirki, zacząłem pracę na aplikacjach jako taksówkarz na umowie zlecenie z partnerem rozliczeniowym, auto własne. Macie jakieś rady dla początkującego żeby jak najbardziej zwiększyć zyski? Każdą pomoc przyjmę z wdzięcznością. Rady odnośnie umów oraz opłat także mile widziane ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@TypowyPolskiFaszysta Nie no, źle nie jest po dwóch tygodniach jazdy. Ale od innych kierowców słyszałem że idzie zarobić zarówno na eksploatację, paliwo, przeżycie i jeszcze odłożyć. Na pewno po dwóch tygodniach widzę już że bardziej się to opłaca niż robota za najniższą krajową na słuchawce ( ͡º ͜ʖ͡º)

No ale wiadomo że chcę podłapać jak najwięcej opinii i wyciągać z nich jak najwięcej się da
  • Odpowiedz
@anemo5:

1. Nie jeźdź dalej niż 5 minut / 2km po pasażera chyba, że to jakiś wartościowy kurs albo jesteś na zupełnym zadupiu.
2. Lotnisko to nie jest wbrew pozorom miejsce, gdzie szybko złapiesz kurs powrotny o ile nie trafisz we właściwy moment.
3. Nawigacja czasem proponuje trasę o dwie minuty szybszą, która jest dłuższa o kilka kilometrów - uważaj na to.
4. Jeśli pasażer chce zmienić miejsce docelowe lub zajechać po drodze
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@selenita66 Odnośnie 1 to powiem że staram się jeździć do 3km. Szkoda że na bolcie nie widać miejsca docelowego kiedy przyjmuje się zlecenie. A jak wskaźnik akceptacji spadnie poniżej jakiegoś poziomu to coś się dzieje? Bo i tak sporo kursów odrzucam

2. Uf, jak dobrze że w Olsztynie nie ma lotniska xD

3. Dzięki za tą radę, muszę się od jutra bardziej przyglądać jak mnie prowadzi

Bardzo ci dziękuję za rady,
  • Odpowiedz
@anemo5: W Trójmieście jest widoczne miejsce docelowe od jakiegoś czasu. Ta polityka zmienia się raz na jakiś czas. A widać u Was chociaż cenę? Bo był taki moment, że tu nie było widać miejsca docelowego ale wartość kursu już tak i to pozwalało się trochę zorientować czy po 10 minutach jazdy po kogoś nie będzie kursu na drugą stronę ulicy. :)

Patrząc na moje 3 ostatnie dni rekreacyjnego jeżdżenia, to
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@selenita66 No właśnie głupieję jak to czytam wszystko. Na wykopie ludzie piszą że się nie opłaca, że nie idzie zarobić, a jak moja rodzina pytała swoich znajomych taksówkarzy, czy ja jednego kolegi z Torunia, to oni mówią że tak dobrze im idzie że nawet auta zmieniają sobie na nowsze bez kredytów ????

Natomiast wracając do twojego pytania, w Olsztynie FN pokazuje miejsce docelowe i cenę, bolt tylko miejsce odbioru, do momentu
  • Odpowiedz
@anemo5: Nie słuchaj innych. Każdy ma inne koszty, inne oczekiwania i jeździ o innej porze. Musisz policzyć jak to się opłaca konkretnie Tobie. Ogólnie rewelacji na pewno nie ma i bogaty się od tej zabawy nie zrobisz ale przy odrobinie rozsądku da radę wyjść na plus. ;) Powodzenia i wytrwałości! Daj kiedyś znać czy dalej jesteś zadowolony. :)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@selenita66 Oj trzymaj kciuki, bo jak zarobię chociaż 3,5k miesięcznie to będę bardzo zadowolony ????. Nawet nie wiesz jak mnie uspokoiłeś. Dzięki i tobie również powodzenia ????
  • Odpowiedz
@anemo5 To że teraz zarabiasz nie znaczy że tak będzie cały czas. Teraz jest złoty okres dla taxi, zaczyna się tak od majówki i kończy we wrześniu. Zwłaszcza w turystycznych miastach. Z tego nie ma sensownych pieniędzy od lat. A że starzy zarabiają - no cóż, jakbyś jeździł te 20 lat też byś podłapal kontakty z firmami i hotelami na jakieś transfery. Ale to już wszystko obstawione. Od kursów za 20zł
  • Odpowiedz
@anemo5: tysiąc na czysto? to zajebiście jak na 7 godzin i biorąc pod uwagę że sam sobie jesteś szefem :) napisz cos więcej, jakim autem jeździsz? jakie apki?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@matjac123 Apki tylko Bolt i FreeNow bo Ubera dalej mi nie aktywowali. Tylko bierz uwagę że ja jeżdżę w Olsztynie, kolega z Torunia mówi że u nich jest tragedia teraz przez wakacje. Jeśli chodzi o auto, jeżdżę swoją Skodą SuperB pierwszej generacji. Ogólnie z gotówką dostaję średnio 1500zł, no ale 500zł liczę na paliwo. Robię dziennie koło 230km, czyli około 100zł dziennie na paliwo (LPG). Jeżdżę najczęściej od 5 do 12,
  • Odpowiedz