Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Strus: No i głupotą według mnie jest kierowanie "rozładowanej" broni w kierunku innego człowieka. Bo po co? Tak trudno zastanowić się przez moment i skierować ją w inną stronę? Widziałem już chociażby na fejsbuku wystarczająco dużo durnych lanserskich fotek na strzelnicach i powiem, że takie coś wcale nie przyczynia się do poprawy wizerunku posiadaczy broni. Zaryzykuję nawet stwierdzenie, że w Stanach wielu ludzi jest za zaostrzeniem prawa dotyczącego broni palnej
  • Odpowiedz
Bo po co?

@grzechuu: Bo niektórzy ćwiczą z bronią dlatego, że jest to narzędzie ich pracy i będą musieli kiedyś strzelić do człowieka. Chociażby dlatego.

Pomijam chociażby już fakt treningu na sucho z instruktorem grupy kilku osób, wtedy każdy chyba chodzi przed grupą, która celuje do niego z rozładowanej broni.

Nikt tutaj nie mówi o głupich zdjęciach gimbusów, tylko normalnym, bezpiecznym używaniu broni.
  • Odpowiedz
@Strus:

Oduczanie nawyku "nigdy nie celuj bronią w innego człowieka"

W sytuacji zagrożenia życia nawet przez moment o tym nie pomyślisz, uwierz mi. Przy szkoleniach koniecznych w niektórych stanach USA do uzyskania pozwolenia na noszenie załadowanej broni ogromny nacisk kładzie się na umiejętność sprawnego wyjęcia broni z kabury schowanej np. pod kurtką. I to jest w zasadzie tyle, w strzelaninie nie będziesz patrzył przez celownik ani zwracał uwagi na to,
  • Odpowiedz
a nie poprzez durne wywijanie bronią na strzelnicy.

@grzechuu: Się uczepiłeś tego, co sobie wkręciłeś, a czym nawet przez moment nie wspominałem. EOT więc, bo nie ma to sensu.
  • Odpowiedz