Aktywne Wpisy

vulcanitu +100
Kolejny dzień, kolejne p----y
źródło: 1000006666
PobierzKto poleci coś do oglądania? Szukam czegoś naprawdę dobrego, a celować na chybił trafił średnio mi się widzi. Czat GPT też wypluwa jakieś głupoty.
Co widziałem: Breaking Bad, Dr House, Białe Kołnierzyki, Gotham, Pingwin, Synowie Anarchii, Peaky Blinders, Gra o Tron, Ród Smoka, Rycerz Siedmiu Królestw, Elementary, Sherlock (ten z Cucumberem), Lost, Czas Honoru, Narcos, Lucyfer, Taboo, The Boys, Wikingowie.
Coś co mi nie przypadło do gustu: Stranger Things, Dexter, Kości, Black
Co widziałem: Breaking Bad, Dr House, Białe Kołnierzyki, Gotham, Pingwin, Synowie Anarchii, Peaky Blinders, Gra o Tron, Ród Smoka, Rycerz Siedmiu Królestw, Elementary, Sherlock (ten z Cucumberem), Lost, Czas Honoru, Narcos, Lucyfer, Taboo, The Boys, Wikingowie.
Coś co mi nie przypadło do gustu: Stranger Things, Dexter, Kości, Black

Byłem w Egipcie, nie jest to bogaty kraj i daleko mu w tym do Polski. A mimo to egipcjanie potrafią być serdeczni na ulicach, w pracy się uśmiechną i przywitają. Byłem w hotelu. I nie znam się, ale w Polsce choćby jak chociażby idziesz do szpitala publicznego, to poza pielęgniarkami reszta oddziału czuje się jakby pracowała za karę. A dyżurni się zachowują jakby mieli alergię na pacjentów chcących skorzystać z opieki medycznej. Wiem może złe porównanie, ale czy cały ten obraz wynika z naszej mentalności, kultury, czy jak?
#pytanie #polska
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: Jakbyś był pod ruskim butem w komunie przez wiele lat i by cie szczuli na drugiego człowieka to byś takich pytań nie zadawał. Trzeba wielu pokoleń by się tego oduczyć.