Wpis z mikrobloga

#komputery #laptopy #pytaniedoeksperta #informatyka
Kupiłem jakiś czas temu lapka, żeby jakiś film obejrzeć, coś tam popykac w CS czy coś innego, ewentualnie przejść Wieśka 1,2,3. W dużym skrócie nadrobić parę tytułów z ostatnich 10 lat na które sobie nie mogłem pozwolić że względu na stary sprzęt.
Problem w tym że np. Wiedźmin 3 na najniższych ustawieniach mi się zacina. Wot tak samo. Pokazuje fpsy na poziomie 150-200 i czasami jeszcze w górę ale co 2-3 sekundy jest takie jakby przycięcie które trwa 0,5 sekundy ale strasznie jest to denerwujące. Nieważne czy ustawienia są ultra czy minimalne, problem jest cały czas.
Są jakieś rozwiązania albo rady które mógłbym wykorzystać żeby pozbyć się tych przycinek.
Aktualizowalem sterowniki, wyłączyłem VBS, temp w normie.
Laptop Gigabyte G5 MD i5-11400H/32GB/960/Win11 RTX3050Ti 144Hz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rudyzzadupia wejdź w panel kontroli nvidia i znajdź apke w3 na przykład wybierz dedykowane urządzenie na rtx bo prwnie jest ustawiony domyślny i sprawdź czy blad występuje, poza tym uruchom w3 jako admin i w zależności czy to wersja gog czy steam to odbuduj pliki
  • Odpowiedz
@Rudyzzadupia Kupiles Gigabyte z kadłubem komercyjnym którego używają najgorsze firmy więc laptop zjeżdża z częstotliwościami żeby nie ugotować procka. Nic z tym za bardzo nie zrobisz.
Tak to jest jak się oszczędza na wykonaniu i kupuję takeogo Gigabyte.
  • Odpowiedz
@Rudyzzadupia Na gwarancji nałożą Ci najtańszą pastę. Na gwarancji też wymieniłem pasty bo nikt mi nie nałoży Kryonauta czy coś dobrego. To nic strasznego, jedynie trzeba być ostrożnym
  • Odpowiedz