Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: W tym cały jest ambaras, że jak s---------z a państwo się obroni to zostaniesz skazany gdy cie schwytają. W UE na którymś etapie zostaniesz złapany i odesłany na pewno i to priorytetowo. Jak uciekniesz gdzieś do Afryki to spoko, ale bez możliwości powrotu do czasu przedawnienia czyli chyba 25 lat.

Możesz się chować w lesie jak będziesz liczyć na upadek państwa. Wtedy możesz nawet wrócić jako ofiara 'nazistowskiego polskiego
  • Odpowiedz
Najlepiej to bym wysłał wtedy żonę wpizdu do Niemców (mam tam rodzinę więc do nich) a sam się schował w lesie i czekał.

@mirko_anonim: i cyk, IP do bagiet za dezercję, myślisz że na Mirko jesteś anonimowy?
#pdk
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Jak masz czas i ochotę -> ćwicz, biegaj, utrzymaj kondycję na zdrowym/rozsądnym poziomie -> będziesz mieć lepszą kondycję niż część żołnierzy a i organizm podziękuje Ci na stare lata
Jak masz czas i kasę -> możesz regularnie chodzić na strzelnicę to fajne hobby -> wystrzelasz w rok pewnie więcej niż większość żołnierzy w ciągu całej służby
Jak masz czas i motywację -> naucz się pierwszej pomocy -> ta wiedza może
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ja się niby do wojska nie nadaje - kategorie mam chyba D jeśli dobrze pamiętam (AZS i uszkodzone stawy) ponadto od tamtej pory doszło kilka innych zdrowotnych rzeczy które mnie dyskwalifikują.
Jednakowoż gdyby w kraju zaczął się jakiś dym, a ja byłbym w PL to po prostu zrobilbym s--------e za granicę, nie mam żadnego interesu umierania za ten bajzel.
  • Odpowiedz
Aczkolwiek, jeżeli tyle samo zarabiacie, to zobacz w jakim wieku oni przejdą na emerytury xD Kto będzie w dupie? Ty.

@mirko_anonim: no nie wiem czy 20 lat rycia łba, wykonywania rozkazów podstarzałego faceta i spranie mózgu dzieciom jest warte wcześniejszej emerytury.

@mirko_anonim :najlepiej s--------c do krajów nie NATO, pożyć tam, i zobaczyć. Na 90% powrót będzie możliwy, bo wbrew pozorom, zostaną tylko najglupsi, żeby dać się rozerwać w okopie.
  • Odpowiedz
bo tam gdzie lecą wszyscy jak muchy do gówna to zawsze unikam takich rzeczy. Siedzę sobie w swoim korpo

@mirko_anonim: przecież do wojska praktycznie nikt się nie pcha i większość ludzi pcha się do korpo xD

żyjesz w jakiejś bańce inforamcyjnej :D
  • Odpowiedz
Obawiam się, że jest taka ogromna mobilizacja bo coś jest w planach na 2024… Najlepsza sytuacja będzie taka, gdzie po prostu żołnierze zawodowi zostaną wysłani na rosje by tam zaprowadzić pokój – wtedy nie ma problemu i będę sobie pracował tak jak pracowałem dalej.

@mirko_anonim: ()
  • Odpowiedz