Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 2
Anonim (nie OP): Żyjesz na wolnym wybiegu a nie w chowie klatkowym w mieście i narzekasz? Tyle rzeczy można robić na wsi. Miody kraftowe, wędliny od chłopa, chodować kury i sprzedawać jajka kraftowe, jakieś rękodzieło. Policz sobie z głupiego miodu możesz mieć miesięcznie 15k. Kiedyś wujek ze wsi mi opowiadał że ktoś sprzedawał drewno w mieście i miał z tego dużo pieniędzy o jakich mu się nie przyśniło. Masz dach, łóżko
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Jechanka Spadne z rusztowania, połamie się w trzech miejscach z racji braku umowy szanowny szef karze współpracownikom wywieźć mnie gdzieś do lasu, także dziękuje za taką prace ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Anonim (nie OP) A skąd Ci chłopie mam wziąć te pszczoły, kury i inne bydło na wędliny jak hajsu nie mam? Nie mam talentu artysycznego by tworzyć rękodzieła

• Odpowiedz
@mirko_anonim: to mieszaj beton i nos cegły, do betoniarki chyba nie wpadniesz, ani cegla Ci na glowe nie spadnie, no nie? A jak jednak wpadniesz, albo ta cegla spadnie, to nie ma dla Ciebie ratunku. W miesiac zarobisz na czarno na piekne, zadbane, jezdzace auto i problem rozwiazany. A jesli juz wybitnie nie lubisz budowy bo np. mialem kiedys nauczyciela, ktory byl uczulony na krede, i zawsze pisal przez papier,
  • Odpowiedz
Idź jeszcze do roboty przebiduj żeby mieć odłożone kilka stówek i wyjeżdżają za granicę za jakąś pracą. Poszukaj jakiejś agencji i na początku jest ciężko ale później jak ogarniesz język w miarę to samemu coś pokminisz albo to samo tylko nie przez agencję. Jak cię nie ciągnie do alko to szybko coś odłożysz i w miarę czasu zmieni ci się życie na żywsze kolory.
  • Odpowiedz