Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Moja Mama pracuje jako sprzątaczka na jednym z basenów, ostatnio po powrocie z pracy opowiedziała nam sytuację o tym jak podczas zbierania wody z szatni dotknęła jedną z klientek maszyną do zbierania wody. Natychmiast ją przeprosiła, natomiast ów „Pani” zaczęła wydzierać się na moją mamę tekstami typu „Pani przepraszam nic mi nie da” itd. Dosłownie, zaczęła drzeć na nią mordę. Widać ze mamie było bardzo przykro podczas opowiadania całego zajścia. Jak bardzo sfrustrowani w życiu muszą być tacy ludzie by wyładowywać swoje emocje na przypadkowych osobach wykonujących swoją pracę…
#sytuacjazzycia #ludzie

· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: razzor91
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: frustracja, kompleksy, słaby charakter - to ta kobieta. Mam nadzieje, ze mama nie przejmuje się miernotami. BTW gdybym był twoja mama to wyciągnąłbym tej baby cały łeb za pomocą tej rury bo brak mi cierpliwości!
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: podejrzewam że ciebie jak i mamę trapi najbardziej fakt, że gdyby np: trąciła niechcący tę głupią babę dziennikiem lekcyjnym będąc nauczycielką, to ta już raczej czułaby zbyt duży respekt bądź strach by zrobić taką burę. Owa głupia baba tylko jej przypomniała konstrukt społeczny związany z jej pracą. To ją w tym wszystkim frustruje najbardziej.( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
Anonim (nie OP): Niestety to bardzo przykre zachowanie, w oczach wielu twoja mama jest nikim i świata nie zmienisz niestety. I tak w naszej kulturze mamy szacunek do osób wykonujących takie prace. Zobacz sobie jak wygląda to w krajach Arabskich czy w Indiach. Tam ci ludzie traktowani są jak śmieci.

• Odpowiedz