Aktywne Wpisy
enron +235
45 054 490 726 + 939 887 974= 46 994 398 700
Cóż mogę rzec - kolejna wycieczka wokół Słońca za mną! To już moje ostatnie #urodziny z czwórką na czele, za rok zmieniam kategorię wiekową (ʘ‿ʘ)
Pech, że tego samego dnia jedna małpa ze wschodu świętuje rocznicę swojej wycieczki - ale nie zamierzam się tym przejmować
Cóż mogę rzec - kolejna wycieczka wokół Słońca za mną! To już moje ostatnie #urodziny z czwórką na czele, za rok zmieniam kategorię wiekową (ʘ‿ʘ)
Pech, że tego samego dnia jedna małpa ze wschodu świętuje rocznicę swojej wycieczki - ale nie zamierzam się tym przejmować
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
FroziPL +157
#kiszak Siema, tutaj Frozi z tvgry - tak się złożyło, że w tym wszystkim zostałem również i ja wywołany do tablicy, więc przy okazji chciałem wyjaśnić pewną manipulację Snakeitera, w której wykorzystał fragment rozmowy między nami
Link do doca z całym tekstem: https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vQmO7HoNL6Ymox6AGj0zJXSP9WMPAfgS53Eihlw5QO9veaBKG8ruPqzZzlqqzSSkdph1WF-MsrUG3OH/pub
Link do doca z całym tekstem: https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vQmO7HoNL6Ymox6AGj0zJXSP9WMPAfgS53Eihlw5QO9veaBKG8ruPqzZzlqqzSSkdph1WF-MsrUG3OH/pub

Poddaje się, przy pomocy kolegi @Calka_internowana oraz @Krolik udało się stworzyć coś bardzo fajnego dla mnie ale zacząłem nowe featury dodawać i się wysypało. Tutaj link do pastebina: https://pastebin.com/jR4iid1p
Kod błędu jest nastepujacy:
Podaj w postaci cyfry do kogo chesz wygenerować wniosek np 1 lub wpisz lista jeżeli nie wiesz jaka cyfra odpowiada wnioskowi lub exit jeżeli chcesz wyjśc z programu: 3sciezka pierwszego wygenerowanego pliku C:\Users\Administrator\Pulpit\Programowanie\Python\kod\example\output\2023-06-09_help1_PR do Tauron - Wniosek o uzgodnienie branżowe.pdf
sciezka drugiego wygenerowanego pliku C:\Users\Administrator\Pulpit\Programowanie\Python\kod\example\output\2023-06-09_help2_PR do Tauron - Wniosek o uzgodnienie branżowe.pdf
Traceback (most recent call last):
File "c:\Users\Administrator\Pulpit\Programowanie\Python\kod\example\wersja wykop.py", line 201, in <module>
merge_fields_with_template(fill_and_generate_pdf(choice), tauron(choice))
File "c:\Users\Administrator\Pulpit\Programowanie\Python\kod\example\wersja wykop.py", line 165, in merge_fields_with_template
with open(fields_template, 'rb') as fields:
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
FileNotFoundError: [Errno 2] No such file or directory: 'C:\Users\Administrator\Pulpit\Programowanie\Python\kod\example\output\2023-06-09_help2_PR do Tauron - Wniosek o uzgodnienie branżowe.pdf'
Wydaje się, że coś ze ścieżką jest nie tak, wpisuje jakieś podwójne backslashe, może coś źle jest interpretowane przeze mnie albo przez program - nie wiem. Bawiąc się w debugging udało mi się ustalić, że właśnie coś ze ścieżką jest nie tak bo jak użyję:
merge_fields_with_template(fill_and_generate_pdf(choice), tauron(choice))(to tam na końcu programu to nie działa ale tworzy ładnie dwa pliki help1, help2 no ale nie łączy ich, a jak użyję
#merge_fields_with_template(fill_and_generate_pdf(choice), "output/2023-06-09_help2_PR do Tauron - Wniosek o uzgodnienie branzowe.pdf")no to merguje ale wiadomo, nie generuje tego pliku help2, musi być juz w folderze obecny.
Może coś poradzicie? Przy okazji nie widze przeszkód żeby wytknąć mi błędy w kodzie bo przecież widzę, że nie jest tak fajny jak od @Calka_internowana i nie bardzo znajdywałem sposób jak np generować (w razie potrzeby) pdf z np dwoma stronami (docelowo myślałem żeby dodać do słownika klucz z ilością stron ale co dalej z tym zrobić to poległem). Docelowo tez zaimportowałem "import os" żeby przy pomocy tego usunąć te helpery po wygenerowaniu docelowego pliku ale jak macie jakiś fajnieszy sposób niż chamski os.remove
(zgaduję, nie mam czasu na przeglądanie kodu ;) )