Aktywne Wpisy
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#motoryzacja #samochody Siema motoryzacyjne świry.Poszukuje samochodu do 50 tys cebulionów i mam mega dylemat.Moje wymagania to kombi/suv,automat,rocznik minimum 2015,jakikolwiek naped 4x4(z tego mogę zrezygnować).Wybór dla laika samochodowego jest tak duży że sam nie wiem co brać żeby się nie władować na minę.Samochód głównie w dłuższe trasy po Polsce i raz do roku na Bałkany więc taki połykacz kilometrów
Który warto brać
- Jeep Cherokee KL 10.4% (102)
- Passat B8 27.5% (271)
- Mitsubishi Outlander 13.7% (135)
- Seat Leon 13.2% (130)
- Peugeot 508 24.7% (243)
- Opel Insignia 10.6% (104)
Zacząłem wczoraj ok. godzinę i dzisiaj też z godzinę. Stary się drze, że sąsiad, co ma 16 lub mniej lat już autem umie jeżdzić, a ja jeszcze nie (20 lat). Nie czuję jeszcze biegów (1 i 2 bez patrzenia, na 3 już muszę popatrzeć), i czasami też gaśnie mi, bo puszczam sprzęgło, kiedy jest na biegu (zapominam). Czy on ma racje i powinienem to już opanować czy może jestem jakiś upośledzony, i powinienem to opanować w te 2h czy co? Nie wiem sam, jakoś mnie już to zniechęca…
#prawojazdy #prawko #motoryzacja
spokojnie, ogarniesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
gaśnięcie auta bo zapominasz o wbitym biegu itd: normalna sprawa, bo musisz sobie wyrobić odruchy oraz wyczucie, później nie będziesz myśleć o takich rzeczach, bo będziesz je robić automatycznie
No chyba że jesteś debilem :)
Ale żeby biegów nie pamiętać? człowieku, serio?
@TrexTeR: z 2 na 3 - easy do nauki, a wiec... jedyneczka, cyk i dwójeczka a pozniej dwa razy do gory popchnij lewarek nie ruszajac na boki :) Raz do gory az wskoczy luz i drugi raz i juz masz 3 ;)
@TrexTeR: Masz problem z wyczuciem drążka skrzyni biegów? Niekoniecznie Ty możesz mieć problem, a "samochód". W sensie to skrzynia może nie działać tak jak powinna. Prosty test na poprawne działanie skrzyni biegów, to sprawdzić, czy odpychając na drugim biegu raz wewnętrzną stroną dłoni, drążek wskoczy w pozycję neutralną, a po kolejnym pchnięciu go do góry, wbije trójkę.
I nie przejmuj się - ja po kilkunastu godzinach jazdy wrzuciłem jedynkę zamiast trójki po przyspieszeniu do ponad 40km/h. W ruchu ulicznym z samochodem za mną :)