Wpis z mikrobloga

326 094 + 238 + 30 + 4 + 4 + 4 + 4 + 4 + 2 + 4 + 3 + 4 + 3 + 25 = 326 423

Dobra, pykło 3000 kilometrów w tym roku - bida z nędzą.

Pracodomy i nic nieznaczące przejażdżki + niedzielna jazda wokół komina ;)

238 - Kubalonka>Koniaków>Kocierz - pierwsze w tym roku #200km takie tam na spokojnie po małych górkach z Panem @Aczo i kumplem, który dał ostro w palnik na podjazdach. To znaczy miało być spokojnie, ale kumpel się chyba nażarł całego granulatu dla pedalarzy i cisnął ostro przez większość trasy, gdzie ja się starałem jak najmniej zmęczyć i jechałem na najsłabszych przełożeniach () No tego się po nim nie spodziewałem ;D Przy okazji ta trasa to jego życiówka, może będzie z niego jakiś pożytek na ultra ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#rowerowyrownik #rower #gravel #szosa #accent #accentwykopfanclub

Skrypt | Statystyki
guru8 - 326 094 + 238 + 30 + 4 + 4 + 4 + 4 + 4 + 2 + 4 + 3 + 4 + 3 + 25 = 326 423

Do...

źródło: strava4295013527465431839

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

#accentwykopfanclub

@guru8: Przypomnisz mi na jakim rozmiarze jeździsz i ile masz wzrostu? Zerkam na rozmiar M i niby jest od 172 do 182 cm, ale tabela sugeruje, ze dla 180 raczej L.. jak przy tej geometrii rozmiar ma wpływ na komfort jazdy?
  • Odpowiedz
  • 1
@tomosano: Mam 180 wzrostu i jeżdżę teraz na M. Też kombinowałem i porównywałem geometrię z tym co mam i w sumie niby podobnie mi geo wychodzi np do takiego CAADa w rozmiarze 54. Różnica np jest taka, że górna rura jest dłuższa, czyli dłuższy reach, ale i większy stack czyli pozycja jest wyżej. Generalnie pozycja jest agresywna, ale jak chcesz bardziej komfortową, to po prostu więcej podkładek pod mostek i
  • Odpowiedz
@guru8 Dzwoniłem nawet do sklepu, pytałem i powiedzieli mi, że dla mnie najlepszy rozmiar to L (też mam 180cm) tak wychodzi również na tabelce, choć w opisie jest ze M do 182 cm. Martwi mnie trochę wąski WB 1017 mm, w moim obecnym rowerze mam 1050. Chociaż tt-h ma 556 mm.

Mam jechać na drugi koniec Polski żeby przymierzyć? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Będę musiał o tym
  • Odpowiedz
  • 1
@tomosano: Takie p---------e tego sklepu XD Pewnie taki mają rozmiar na zbyciu. Bierz emkę i tyle. L powinien pasować, ale będzie go gorzej ustawić. Gwarantuję Ci, że nawet eska by pasowała, po prostu bierze się możliwie mniejszy rozmiar.

Co do wheel base - lekko sięgam stopą koła, ale naprawdę minimalnie, w Tribanie zahaczam dużo bardziej. Tutaj wyszła ciekawa sprawa, bo CX One ma 1017mm a CAAD 1008mm a tutaj nie
  • Odpowiedz
@guru8 Nie no, pytałem o rozmiar L, ale mają tylko M, S. Lki są zupełnie niedostępne w całej Polsce, gorący towar.

Sugeruję się WB bo na moim obecnym rowerze jeździ się bardzo komfortowo i zarazem dynamicznie, ale tak jak mówisz, wplyw na pozycję mają też inne parametry.

Jestem z Pomorza, a sklep jest w Bielsko-Białej ( ͡° ͜ʖ ͡°) fakt że polecili mi L, mimo że mieli
  • Odpowiedz