Wpis z mikrobloga

Poza tym jak jedyni mają w nazwie ugrupowania Polskę, a nie jakieś lewice, konfederacje, co to wgl jest? Polskie stronnictwo ludowe brzmi dumnie!

@ekjrwhrkjew: fajny troll.
Nie zapomnij o ziobrze, partia pana zero tez ma Polskę w nazwie. Co ważniejsze w nazwie ma jeszcze suwerenna a to brzmi bardziej dumnie niż coś co ma w nazwie ludowe gdzie wiadomo co inne grupy jak lwp-ludowe wojsko polskie.
Miłego dnia ciekawy troling.
  • Odpowiedz
@ekjrwhrkjew: Trzeba przyznac ze idziesz na latwizne.

Moze byc tak ze nawet konfeerussja nie da wiekszosci pisowi. Wtedy bedzie podbieranie poslow (albo koalicja z calym ugrupowaniem)

Poczytaj sobie ile razy PSL byl a ile razy nie byl w koalicji. Obojetnie czy trzeba sie bylo przylepic do prawa czy do lewa :)
  • Odpowiedz
@ekjrwhrkjew: Chyba zartujesz :) O ile PO wie ze nie wchodzi sie 2x do tej samej rzeki o tyle PSL wrecz ma wykupiony abonament na wchodzenie do tej samej rzeki.
Poza tymco by ne mowic - raczej PO (teraz to juz chyba KO) bedzie mialo wiecej poslow niz PSL w sejmie - wiec trudniej o koalicje bo pis nie lubi sie dzielic wladza. Z mala partia sie podzieli bo wie
  • Odpowiedz
  • 3
@gorzki99: Nigdy nie masz żadnej gwarancji, że partia A nie będzie w koalicji z partia B, albo że poseł partii A przejdzie do partii B, prawnie nikt Ci tego nie zagwarantuje. Niby Kosiniak coś takiego zaproponował no ale to zwykłe p---------e, bo potem dodał, że to ma być dobrowolne xD

Lider PSL Władysław Kosiniak-Kamysz, „wszyscy kandydujący do Sejmu i Senatu z ramienia PSL będą podpisywać publiczne oświadczenia, że po wyborach
  • Odpowiedz
@ekjrwhrkjew: Miras gwarancji nie masz nigdy na nic. Nie masz gwarancji ze wyjdziesz do sklepu i wrocisz calo do domu. Tym bardziej nie masz gwarancji w polityce. To jest gra gdzie liczy sie zyski i straty. A co do tego co zacytowales. Czysty populizm.

Nawet zakladajac ze to jest zgodne z prawem to gdzie widzisz problem?

Zakladajac ze pisowi i konfederussji bedzie brakowac 3 poslow to jakas organizacja ktora dostala
  • Odpowiedz
@ekjrwhrkjew: A gdzie ja napisalem ze jest trudno wyciagnac pojedynczych poslow?

To Ty wspomniales ze nie jestes pewien czy czasem PO nie wejdzie w koalicje z pis.

Wiec Ci wytlumaczylem ze nie ma takiej opcji bo to za duza partia i jakby weszla w koalicje z pis to karakan by musial za duzo wladzy oddac - a on nie do konca lubi sie dzielic
  • Odpowiedz
  • 0
Pokazalem ze to czysty populizm i jak latwo to ominac

@gorzki99: No tak średnio pokazałeś sposób, bo napisałeś, że wystarczy jak jakaś organizacja dotowana przez spółkę skarbu przelej kasę na CARITAS, tylko że to musi zrobić poseł a to już trochę zmienia. Przelanie pieniędzy ze spółki skarbu państwa, czy fundacji bezpośrednio na konto polityka nie wchodzi w grę, trzeba troszkę bardziej pokombinować. Poza tym ty to nazwałeś populizmem a ja
  • Odpowiedz
Ich prezes jest lekarzem, a jak wiadomo jak lekarz to porządny człowiek, poza tym przypomina tego aktora z Sukcesji, a także Baszszara al-Asada

@ekjrwhrkjew: przeczytałem głosem klocucha
  • Odpowiedz
Poza tym ty to nazwałeś populizmem a ja p----------m, więc to to samo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@ekjrwhrkjew: Co do meritum to to samo ale warto nazywac rzeczy po imieniu :P

Panie zycie nauczylo mnie kombinowac (przydatna umiejetnosc w ZSW) ale do politykow to mi daleko.
Po pierwsze nie mam zielonego pojacie co se wymysla a po drugie jakie prawo uchwala. Po trzecie dalej nie mam pewnosci czy takie zapisy sa zgodne
  • Odpowiedz