Wpis z mikrobloga

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @karol-blabert

A wiesz może jak wygląda kwestia kursów spawania w Holandii? Próbuje znaleźć coś sensownego wpisując frazy po angielsku, ale wyskakują mi jakieś praktyki albo opisy szkoleń bez konkretnych cenników i terminarzy, albo źle szukam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

· Akcje:
  • Odpowiedz
@mirko_anonim ja wybrałam Niemcy zamiast Holandii, bo życie trochę tańsze, większy kraj = większy wybór jeśli chodzi o miejsce do zamieszkania, język niemiecki wydaje się przydatniejszy od holenderskiego (więcej krajów się nim posługuje). wybierzesz co chcesz, warto żebyś i tak w międzyczasie wysyłał CV na oferty, które cię interesują, a w których nie dostałeś pracy w PL. może się uda, nic ci nie szkodzi spróbować
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @karol-blabert : dzięki, ta strona też mi przemknęła pare razy, ale nie mogłem znaleźć konkretów, w każdym razie wysłalem zapytanie, generalnie z tego co piszesz wynika, że lepiej jakbym zrobił kursy spawania w Polsce i potem próbował za granicą?

@biauywilg : dzięki, Niemcy też chodzą mi po głowie, co konkretnie tam robisz? jak wygląda kwestia kursów w Niemczech i edukacji?

@Errad : (
  • Odpowiedz
@mirko_anonim póki co dostałam pracę w korpo. nie mam rozeznania odnośnie edukacji, ja mam licencjat i jedyne co planuję na teraz to państwowy kurs języka (najtaniej wychodzi i są dobre opinie na jego temat). jak będę mieć niemiecki na B2+ to dopiero będę myśleć co dalej.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: zdecydowanie tak,bariera językowa nie istnieje wtedy bo jesteś w stanie dopytać o wszystko powiem więcej po takim kursie w Polsce zamknąłbym się w garażu z metalem i spawał próbki i śmigał do firm żeby próbki spawać, bo sam kurs to wiesz.... przerabiałem temat bez doświadczenia ciężko się dostać gdzieś ale to też zależy gdzie mieszkasz i jakie firmy masz koło siebie
  • Odpowiedz