Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 379
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Będziesz się domagał jakiej kwoty? W normalnym kraju typu USA to pewnie z milion by się wyciągnęło za takie coś minimum oby w Polsce kiedyś też tak było
  • Odpowiedz
@KrowkaAtomowka

„@Xeni323 bo masz swoje prawa. Nie ma nakazu nie ma prawa na wchodznenie tam gdzie śpię jeśli wiem że nie popełniłem przestępstwa”

Mają, podstawa prawna nawet wyżej została przytoczona - art. 220 § 3 kpk.
  • Odpowiedz
@yhbgrobdoivbvwamsv papuga dojechał na przesłuchanie, różnica jest taka że jako świadka nie zatrzymują mnie na 48 a jako podejrzanego już tak

@Xeni323: czy to nie jest tak, że jako świadek masz mniejszą możliwość obrony? Tzn. np nie możesz odmówić odpowiedzi na dane pytanie, a jako oskarżony mógłbyś?
  • Odpowiedz
via Android
  • 22
@niko444 wiesz co, myśleliśmy początkowo nad 15.000 ale że to tyle trwa to kwota o którą będziemy chcieli pewnie będzie 50.000 jak nie więcej
  • Odpowiedz
@Xeni323 tak z ciekawości: skoro szukali u Ciebie jakiegoś środka odurzającego lub substancji psychotropowej to czy ta rzekomą pokrzywdzona miała robione badanie krwi lub poddała się takiemu badaniu? A jeżeli tak to jaka była to substancja?
  • Odpowiedz
via Android
  • 5
@Ficus_Ginseng nie wiem, z tego co nieoficjalnie wiem to powiedziała że jej coś dosypywalem do soku - tyle że spoko fajnie ale sok ona piła w kuchni jedna szklankę i sama sobie to nalała i odrazu wypiła xd... równie dobrze mógł jej ktoś to nasypać w inny dzień
  • Odpowiedz
@Xeni323 pewnie powiedziała, że rohypnol.

Pytam, bo skojarzyło mi się z pewną sprawą, w której pewna małolata też posądziła o odurzenie jednego chłopaka. W sądzie na przesłuchaniu ze wszystkiego się wycofała i zeznała, że stosunek był dobrowolny, ale nie wiedziała jak zareagują rodzice stąd zmyśliła historię. Oczywiście substancję psychotropową też załatwiła sobie z innego "źródła" niż ten chłopak.
  • Odpowiedz