Wpis z mikrobloga

• 2
@enteropeptydaza: byłem w sklepie biegacza i mierzyłem kilka różnych modeli -ostatecznie wybrałem Asics magic speed 2. Mają płytkę karbonową i albo to efekt placebo albo faktycznie jakoś działa bo zawsze w nich bije życiówki ;) z pewnością są super lekkie w porownaniu do nimbusow w których biegam codzienne treningi.
  • Odpowiedz
@profaza: a co to twój kręgosłup?
Bo ja też biegam po asfalcie. longach/nimbusach.
Ale w ubiegłym tygodniu miałem cztery sprinty po 3 km w mieście. Biegałem w terenowych butach po mieście i w poniedziałek nie mogłem się ruszyć.
  • Odpowiedz
  • 0
@Sl_w_k_1: a ile ważysz? Jak miałem 20 kg nadwagi to mnie bolały plecy podczas/po bieganiu, ale odkąd mam wagę w normie to nie odczuwam żadnych problemów niezależnie od podłoża
  • Odpowiedz
@Sl_w_k_1: jeśli bez dużej amortyzacji w bucie masz problem po 3 km, to raczej nie leży on w bucie. Popracuj nad techniką, spróbuj ćwiczeń wzmacniających, schudnij. Uwielbienie do grubej słoniny pod stopą maskuje problem a nie go rozwiązuje. Amortyzacja to powinna być kwestia komfortu, nie przetrwania - niezależnie od wieku.
  • Odpowiedz
@grool: oj Mirek w pewnym wieku to nie takie proste.
Byłem u gościa na AWF i powiedział że generalnie jest ok. Można by się do czegoś przyczepić ale to nie ten poziom biegania.
Ćwiczenia wzmacniające?
Robiłem. Był moment (w czasie pandemii) że byłem w stanie robić deche przez trzy minuty i nijak to się przekładało na plecy.
A schudnięcie?
Tych pięciu kg myślę że nie rozwiąże problemu. Bo też schudłem żeby szybciej
  • Odpowiedz