Aktywne Wpisy

RuchaczSpychacz +17
Widzieliście że w tym kraju nie opłaca się pracować na etacie.
Kalkulator wynagrodzeń pokazuje, że pracownik który zarabia 120 tysięcy złotych brutto rocznie, otrzyma średnio 8 509,87 złotych netto miesięcznie, co rocznie daje ponad 101 tysięcy netto. Przy zarobkach 130 tysięcy brutto rocznie, netto wyniesie średnio 8 668,41 złotych miesięcznie, czyli ponad 104 tysiące netto rocznie.
Czyli wyrabiając dodatkowe 10k ponad 2 progiem podatkowym na rękę otrzymujesz tylko 3k. Z czego jeszcze
Kalkulator wynagrodzeń pokazuje, że pracownik który zarabia 120 tysięcy złotych brutto rocznie, otrzyma średnio 8 509,87 złotych netto miesięcznie, co rocznie daje ponad 101 tysięcy netto. Przy zarobkach 130 tysięcy brutto rocznie, netto wyniesie średnio 8 668,41 złotych miesięcznie, czyli ponad 104 tysiące netto rocznie.
Czyli wyrabiając dodatkowe 10k ponad 2 progiem podatkowym na rękę otrzymujesz tylko 3k. Z czego jeszcze
Jak zachęcić syna do chodzenia na religię i pójścia do komunii innym argumentem niż "prezenty"? Tylko sensowne, nie hejtujące odpowiedzi.

Test wytrzymałości tempowej przed połówka która jest za dwa tygodnie. Wyszło bardzo przyzwoicie, wpadły dwa przypadkowe rekordy na 10 i 15km. Buty startowe jednak robią różnice (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
źródło: Screenshot_20230603-125515165 (1)
PobierzBo ja też biegam po asfalcie. longach/nimbusach.
Ale w ubiegłym tygodniu miałem cztery sprinty po 3 km w mieście. Biegałem w terenowych butach po mieście i w poniedziałek nie mogłem się ruszyć.
Tylko ja już w kategorii M45 startuję
Byłem u gościa na AWF i powiedział że generalnie jest ok. Można by się do czegoś przyczepić ale to nie ten poziom biegania.
Ćwiczenia wzmacniające?
Robiłem. Był moment (w czasie pandemii) że byłem w stanie robić deche przez trzy minuty i nijak to się przekładało na plecy.
A schudnięcie?
Tych pięciu kg myślę że nie rozwiąże problemu. Bo też schudłem żeby szybciej