Wpis z mikrobloga

@Solarpolar: Mięso nie musi być tłuste żeby było soczyste. Raz to go prostu nie spieprzyć obrabiając za długo w zbyt wysokiej temperaturze (soczystość mięsa jest funkcją temperatury wewnątrz mięsa). Dwa, możesz wybierać kawałki które zawierają dużo tkanki łącznej, jak np. policzek wołowy - ma ok 3-4 g tłuszczu na 100 g, to mniej więcej tyle co pierś z kurczaka a stosunkowo łatwo go zrobić tak żeby wyszedł bardzo soczysty. Tylko będzie
@Solarpolar: Rób mięso tak aby nie było suche. Tzn już nawet nie chodzi o to aby spuszczać się aby nie przeciągnąć go, ale np. podać tak aby nie było suche. Ja np. lubię szarpaną pierś z kurczaka/indyka i dodaje sobie do tego warzywka, sos bbq itp.

Poza tym: inne rodzaje mięsa których nie jadasz, podroby, jajka, jakieś tam tofu, rośliny strączkowe.
Szukam źródeł białka, które nie będą tak suche jak mięso bez tłuszczu, odżywek i nabialu nie mogę


@Solarpolar: sprawdź moczone orzechy, bierzesz orzechy wpierdzielasz do miszeczki i zalewasz wodą, po kilku godzinach jesz, są mieciutkie i nie są suche bardzo polecam, można tak jeść każde ale szczególnie migdały polecam.

Soczewica, ciecierzyca, groch, soja. To się moczy i to się gotuje więc suche raczej nie jest ale trzeba przyprawić i zjeść z