Wpis z mikrobloga

Hehe prawie 7k wściekłych emotek odnośnie wiadomości o podwyżce cen prądu. Już nie mogę się doczekać aż dowiedzą się czym jest #zielonylad w Unii Europejskiej, gdy dowiedzą się, że będą musieli przesiąść się z ład na elektryki, z pieców na węgiel na pompę ciepła i panele słoneczne. Przyzwyczaić się do podwyżek prądu o kilkadziesiąt procent rok do roku.

Unie europejską widza trochę jak raj w którym będą tylko korzystać, ależ to będzie kwik jeśli ich przyjmą()

#ukraina #uniaeuropejska
A.....n - Hehe prawie 7k wściekłych emotek odnośnie wiadomości o podwyżce cen prądu. ...

źródło: IMG_20230522_071343

Pobierz
  • 36
@blah1blah2:

wiadomo, to są problemy nie do przeskoczenia.

Dla większości ludzi tak jest.

Ta łunia to sama bida i eko-komunizm.

Tak to ekoterroryzm, USA, Chiny, Rosja, Indie mają to w pompie co niby zmieni gdy w UE ludzie nie będą jeździli dieslami i palili węglem podczas gdy cały świat będzie żył jak dotąd?
@Aquamen:

USA, Chiny, Rosja, Indie mają to w pompie co niby zmieni gdy w UE ludzie nie będą jeździli dieslami i palili węglem podczas gdy cały świat będzie żył jak dotąd

Nie będą. Jak będą chcieli sprzedawać swoje towary na naszym rynku, to albo się dostosują do nas, albo dostaną cło i będzie to dla nich nieopłacalne.
to albo się dostosują do nas, albo dostaną cło i będzie to dla nich nieopłacalne.

@Kierowca-ufo: zajebiste czasy nam się szykują ( ͡° ʖ̯ ͡°) w obu tych przypadkach po dupie dostanie europejczyk.
pompę ciepła i panele słoneczne

@Aquamen: Mam taki zestaw i przez 4 lata zapłaciłem jakieś grosze za prąd. Co w tym jest więc złego?

Wiadomo że wungiel jest najlepszy. Szkoda że musimy go ciągnąć od russkich bo sami nie potrafimy wykopać tyle ile potrzebujemy XD
@mayek: co w tym złego? Uzależnienie od paneli z Chin, nie wiesz czy czy się taka inwestycja zwróci dopóki się nie zwróci, po drodze masz tysiąc rzeczy które mogą się zesrać, warunki pogodowe takie jak wiatr czy grad mogą sprawić, że będziesz stratny przed wyjściem chociażby na zero.
Uzależnienie od paneli z Chin, nie wiesz czy czy się taka inwestycja zwróci dopóki się nie zwróci,

@Aquamen: O kurła, jakie fikołki XD
Rozumiem, że "inwestycja" w kocioł węglowy czy gazowy się zwraca? XD
Uzależnienie od paneli z Chin jest złe, ale już uzależnienie od gazu czy węgla z rossji jest ok?

Od 4 lat nie mam panele pv i nic nie dopłacam, ale wykopek będzie mi wmawiał, że to się
mayek - >Uzależnienie od paneli z Chin, nie wiesz czy czy się taka inwestycja zwróci ...

źródło: finlandiailu

Pobierz