Aktywne Wpisy
Tywin_Lannister +264
Nadrabiam, co się działo od kilku dni i kisnę.
Obrona #!$%@? Kierwińskiego i łyknięcie tego „badania alkomatem” to ostateczny dowód, że fani KO są ostatnimi ludźmi, którzy mają prawo wyzywać pisowców od debili xd
Chłop bełkotał na dwóch wystąpieniach, na jednym z nich choćby Hołownia brzmiał normalnie, bełkotał w wywiadach. Ponadto jest szefem policji, więc ma tonę możliwości, żeby ukartować takie badanie, a policjantka, która go badała nie istnieje.
Wy naprawdę uwierzyliście,
Obrona #!$%@? Kierwińskiego i łyknięcie tego „badania alkomatem” to ostateczny dowód, że fani KO są ostatnimi ludźmi, którzy mają prawo wyzywać pisowców od debili xd
Chłop bełkotał na dwóch wystąpieniach, na jednym z nich choćby Hołownia brzmiał normalnie, bełkotał w wywiadach. Ponadto jest szefem policji, więc ma tonę możliwości, żeby ukartować takie badanie, a policjantka, która go badała nie istnieje.
Wy naprawdę uwierzyliście,
TrexTeR +116
Dzisiaj ojciec mi kupił samochód do jeżdzenia do pracy.
Seat Leon 1.9 TDI za równe 10 tys. To mój pierwszy, własny samochód. :) #przegryw #motoryzacja
Seat Leon 1.9 TDI za równe 10 tys. To mój pierwszy, własny samochód. :) #przegryw #motoryzacja
@TeslaPrawdziwy: nie ma obowiązku wynajmować cudzej własności
@srgs: tylko że to nie jest jednorazowa
@TeslaPrawdziwy: a skończy się jak zwykle, gdy socjalizm wjeżdża za mocno xD
Tu wszyscy po psie sprzątają. Co mam ci powiedzieć. Psy są w większości wychowane. Najczęściej siedzą w domu. W Polsce biegają i ujadają na każdego za bramą.
No rzeki są gówniane, prawda. Mogę ci policzyć ile jest #!$%@? rzeczy w
Jeśli jesteś niezadowolony z usługi typu fryzjer, mechanik, etc możesz zaprzestać korzystania z niej bez większych konsekwencji. Jeśli natomiast wykorzystuje Cię landlord, nie jest tak łatwo zmienić miejsca zamieszkania przez szereg czynników, najczęściej związanych z pracą.
Podobnie jak prawo
Właściciel może kupić mieszkanie z myślą o swoich dzieciach, ale w międzyczasie chcieć je wynająć. Teraz tego nie może zrobić, bo nie może usunąć najemcy.
Punkt 2 daje de facto możliwość najemcom całkowitego blokowania jakichkolwiek podwyżek czynszów.
Platforma pozwala na zgłaszanie skarg na właścicieli, a właściciele najwzajem nie mogą ostrzegać przed nieuczciwymi najemcami. Przepraszam, ale #!$%@? CO?
Jeśli chodzi
@JC97: zlot patusow w komentarzach tez calkiem, calkiem xd
Landlord nadal będzie mógł odmówić jeśli ma zasadny powód i znając życie to starczy że powie że ma alergię na sierść co nie pozwoli mu się natychmiast wprowadzić w razie rozwiązania/zakończenia umowy albo coś w tym stylu.
Dodatkowo przez tą zmianę każda umowa będzie mogła zawierać wymóg zakupienia ubezpieczenia przez wynajmującego.
- Ale wiesz, że pierwszy punkt chroni właściciela, gdyż umowę można wypowiedzieć jeśli chcesz się wprowadzić na stałe?
- Z tego co czytam nie ma blokady podwyżek czynszów. Nie wiem czy wiesz, ale w Polsce już obowiązuje prawo, które zezwala na podwyżkę tylko raz do roku, według wskaźnika dla danego miasta per metr i jakoś ceny i tak idą w górę dość swobodnie.
- Platforma jest dobrym pomysłem, możliwość background
@CyrekLax: Istotnie, źle doczytałem. Nadal nie rozumiem dlaczego nie można po prostu rozwiązać umowy jeśli ma się taką ochotę. Wiadomo z jakimś tam wymaganym okresem wypowiedzenia.
@CePeK: Tylko trzeba by zmusić każdego do wystawienia recenzji po zakończeniu umowy, bo w przeciwnym razie skończy się tak jak z portalami, gdzie możesz oceniać pracodawcę. Każda firma ma góra 2 gwiazdki i opinie pisane przeważnie przez patusów, z których niczego się nie możesz dowiedzieć xd
Pewnie ja się mylę, tak wywnioskowałem z kontekstu tych przepisów, bo jest to napisane tak jakby osoba wynajmująca nie miała żadnych ograniczeń