Aktywne Wpisy

wfyokyga +5
Napiszcie mi coś małomiasteczkowego

mala_rybka +17
Jak byłam mała moja mama kupowała mi pancerwafle z kminkiem zamiast słodyczy i mówiła że mam gryźć bez popity bo są zdrowe dla zębów ( ͡° ʖ̯ ͡°). I dziwić się że wyrosłam na wariatkę (╥﹏╥).
#smetnezale #gownowpis #smuteczek
#smetnezale #gownowpis #smuteczek

Rządy dmuchały bańki nie po to by uczynić z landlordów milionerów, tylko po to by zwiększyć zasób mieszkań, które powoli kroczek po kroczku będą dystrybuowane dla mniej zamożnej części społeczeństwa. Widać to już w UK, Austrii, Niemczech.
Odkąd nasz rząd zaczął wprowadzać regulacje rynku mieszkań, w tym podatek od hurtowych zakupów czy zakaz cesji w programie BK2% to
Obrzydzi to spekulacje na nieruchomościach, to może "inwestorzy" zaczną realnie inwestować :p
@TeslaPrawdziwy: hmm w praktyce jest, bo jest kataster. Chyba, że jesteś bardzo zamożny i możesz płacić. Tylko to znowu faworyzuje tych najbogatszych, zaś jeśli masz przeciętną pracę i dwa mieszkania to drugie musisz koniecznie wynająć, bo cię nie będzie stać na nie.
Tutaj coś więcej na ten temat znalazłem:
https://www.gov.uk/government/news/government-introduces-landmark-reforms-to-deliver-fairer-private-rented-sector-for-tenants-and-landlords