Wpis z mikrobloga

214 616 + 109 + 11 + 31 = 214 767

Postanowiłem, że będę słuchać mądrzejszych kolegów pedalarzy @SnikerS89 i @Poemat także wybrałem się kupić pedalarskie nogawki do pedałowania w zimnie i jakiś bidon większy na te mikstury co Wielkie Chłopy żłopią i robią 15kW w 5s. Nie mieli co prawda super oddychających rękawiczek na warunki wilgotne o wadze 0,1g za 800zł, ale to powolutku.

Trasa tak płaska jak się da wybrana, jakby nie te CPRy w Imielinie i remonty na Dziećkowicach to nawet nie ma na co narzekać. Odcinek między Gorzówem i Żubrowiskiem w Jankowicach to jakiś kosmos- część WTRem, część powiatową. Prosto, równo, polami, lasami ruch praktycznie zerowy (koło 22 było). Troche błądzenia po starym mieście w Pszczynie, bo zamku nie dodałem a szkoda było nie obejrzeć wieczorem i powrót przez lasy kobiórskie.
Podejrzewam, że w ciągu dnia bym się na połowie trasy #!$%@?ł ruchem drogowym a nocą przyjemnie cicho. W ogóle te nocne przejażdżki mają swój urok, prawie jak w paście o stacjach benzynowych.
Nogawki zrobiły zajebistą robotę wieczorem było 15 stopni, jak wracałem 5. Jak się nie chciałem stroić jak islamski najemnik na początku przygody z rowerem tak zaczynam doceniać funkcyjne ciuchy.
Mikstura @Poemat to jest jazda na czitach. 15 minut mieszałem chyba ten cukier jak debil aż się rozpuścił. Spróbowalem. Gorzej nie będzie. Soli 10g się odważyłem. Niezłe. 30g Lidlowego soku z cytryny. No jak koncentrat Zbyszko 3 cytryny. XD
Żałuję że tylko 1 bidon namieszałem, bo brakło na powrót. Natomiast jak wcześniej po 30km już czułem lekkiego głoda i trzeba było batona wciągać a po 50 nogi już czuły kilometry to teraz jak wjechałem do Pszczyny po 60km i sprawdziłem dystans to było "#!$%@? jak?" XD Minus że bidona zamknąć nie można bo wszystko się lepi. xd

Trochę to przeżywam jak guwernantka ruchanie, ale w sumie fajnie się czymś nowym podjarać po latach w tych samych siedzących hobby.

Total explorer tiles 585
Max cluster size 349
Max square size 12 x 12

#rowerowyrownik #kwadraty #100km

Skrypt | Statystyki
Pobierz
źródło: photo_5972182313653615621_x
  • 12
Jak się nie chciałem stroić jak islamski najemnik na początku przygody z rowerem tak zaczynam doceniać funkcyjne ciuchy.

@Falquan: ale i tak na tagach rowerowych "cywile" będą się śmiać z portek z gąbką i #!$%@?ć o #!$%@? jamnika ( ͡° ͜ʖ ͡°)

15 minut mieszałem chyba ten cukier jak debil aż się rozpuścił

XDD

Trochę to przeżywam jak guwernantka ruchanie, ale w sumie fajnie się czymś nowym
@Poemat: Miałem taką refleksję podczas mieszania, ale białe złoto do rur wylewać... Poza tym za pierwszym razem temperatura degustacyjna musiała być. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jasne. O to w tym pedałowaniu chodzi, żeby mieć frajdę. Ciężko czasem z ludźmi nie rowerowymi gadać bez tego swojego entuzjazmu XDD

@pawlos10rs: zdarza mi się bywać na larpach postapo, to dopiero spojrzenia zbierasz w robocie przy temacie "jak tam weekend"
@DopraRypa cukier jest tani, wysokokaloryczny i szybko przetwarzany w glikogen. Sól jako izotonik. Cytryna żeby dalo się to wypić (smakuje lepiej niż brzmi). Taki odpowiednik żelu energetycznego/żelków/batonów/żarcia podręcznego co nie kosztuje 200zl za kilogram. W bidonie masz szybkoprzyswajalne 750kcal za 1,5-2PLN. I właściwie porównując ze sklepowym jedzeniem- mniej przetworzone.