Wpis z mikrobloga

Mam zagwostkę - pracuje jako angular dev od roku doswiadczenie z frontem ok 5lat. Zatrudnilem sie jako junior bo angulara umialem tyle co z bideo kursu + dokumentacja. Po ponad roku dostaje oferte pracy jednak mam obawy ze nie jest to dobry moment zeby zmienic prace. Ciagle mam wrazenie ze jeszcze duzo nie wiem plus do tego w nowej pracy bede mial stycznosc z nowymi technologiami ktorych nigdy nie wykorzystywalem. Czy moje obawy sa normalne? Jak podchodzicie do zmiany pracy? Dodam ze na wstepie bym zarabial 2k wiecej niz obecnie plus mega pakiet dodatkow. #programista15k #programista
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@sudosu- no wlasnie o to chodzi ze dostalem podwyzke msc temu i to i tak przebija to co teraz mam plus do tego czuje zd niedlugo bedzie w tej pracy sufit odnosnie kasy
  • Odpowiedz
  • 0
@bart40404 no spoko tylko tutaj po podwyzce powiedzmy mam 7k na uop a w nowej 8.5 plus mase benefitow - obecnie nic. Kolejna podwyzka w obecnej pracy pewnie po pol roku / roku a w nowej mozna po okresie probnym cos negocjowac. Benefity to oczywiscie opieka zdrowotna multisporty plus angielski w ramach godzin pracy
  • Odpowiedz
@KamilloPL: ja się nie spotkałem jeszcze nigdy, żeby ktoś się zgodził na podwyżkę po okresie próbnym, zazwyczaj dopiero gdzieś po roku jest jakaś podwyżka (z tym, że w swoim życiu pracowałem tylko w korpo). Co do rynku to w Polsce trzyma się jeszcze całkiem dobrze, jest trochę mniej ofert niż zwykle o tej porze roku, ale jest nieźle. Natomiast widzę spory spadek jeśli chodzi o liczbę ofert z zagranicy (np.
  • Odpowiedz
  • 0
@bart40404 najbardziej obawiam sie ze zakladajac ze moge sie nie sprawdzic w nowej pracy zostane bez niej znowu z rekrutacjami przechodzeniem tego od nowa itd. Czy stawka 8-10k dla kogos kto w angularze jest rok jest dobra?
  • Odpowiedz
@KamilloPL: ja pracuję w branży w której generalnie jest mało ofert (embedded), ale ostatnio to powiedziałbym że jest ich więcej, a przynajmniej takich które by mnie interesowały, w miejscu w którym pracuje też cały czas rekrutują
  • Odpowiedz
@KamilloPL: trudno mi powiedzieć, bo nie pracuję we frontendzie, ale ja z takim expem zarabiałem 8.5k brutto, z tym, że to było dobre kilka lat temu. Wydaje mi się, że to dobra stawka dla kogoś z rokiem doświadczenia. Ty wspomniałeś, że masz ogólnie 5 lat doświadczenia we frontendzie, więc z takim expem to już moim zdaniem słaba stawka. Co prawda to było w innych technologiach niż Angular, ale przecież znajomość
  • Odpowiedz