Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@OSH1980: tylko, że to oni są powoli wykluczani technicznie, a nie młode pokolenie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

@Iifeform: żeby tylko technicznie. Dużo jest Januszy, którzy popatrzą na ciebie z góry, kiedy musisz dzwonić po kogoś do naprawienia zmywarki, ale za to nie widzą nic dziwnego w tym, że potrzebują
  • Odpowiedz
Zawsze mnie fascynuje jak wysoko ludzie stawiają wiedzę o takich pierdołach. Coś jakby do jej zdobycia trzeba było pokonać niedźwiedzia na gołe klaty czy coś xD

A tymczasem w kilka sekund można to sprawdzić w necie.

@ZaQ_1: chodzi o to że dziś ludziom brakuje elementarnej wiedzy. To tak jakby nie uczyć mnożenia czy liczenia bo są kalkulatory xD
  • Odpowiedz
@Cyk_dwujeczka:
@Fenrirr:

Służą do identyfikacji maszyn nakładających powłoki na puszkę (patrz - industrial ink-dot marking system) i mogą być niewidoczne bo ostatnimi czasy popularne stało się znakowanie puszek lakierem UV.

Polecam kliknąć sobie na "Download brochure" i przejrzeć bo produkcja takiej puszki to dość ciekawa i wbrew pozorom złożona sprawa. Gotowy pojemnik trzeba bowiem nie tylko zadrukować z zewnątrz, ale także pokryć specjalną warstwą ochronną od wewnątrz.
  • Odpowiedz
@OSH1980: kurde potrafię spawać(tzn kleić spawarka xd), jeździć widlakiem, samochodem zdarzyło się zrobić 50k km w rok, odwiedziłem pół Europy w rok, pracowałem na wysokościach po 15m, ogarniam remont mieszkania sam, potrafię lakierować przemysłowo, potrafię gotować, robić pranie, ogarniam Worda i pewnie masę innych rzeczy a nie mam pojęcia co jest na zdjęciu
  • Odpowiedz
Jestem inżynierem i nie mam pojęcia co znaczą te paski

@krzaczor93: to tak samo jak fizole nie mają pojęcia, po co im te rysunki dostarczasz jak to można zrobić na chłopski rozum po swojemu ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@OSH1980 jak absolwent ogólniaka nie wie to pal go sześć. Absolwent technikum to już podejrzane.
Ale znam człowieka, Pana Konstruktora z 15 letnim doświadczeniem. Człowieka o takim ego, że trąca nim chmury. I taki Pan Konstruktor nie bardzo wiedział jaki otworek wywiercić pod M8, a jak dałem mu gwintownik to już całkiem zzieleniał.
( ͡º ͜ʖ͡º)

Generalnie niewiedza mnie nie boli, bo można się dowiedzieć, ale
  • Odpowiedz
@Chris_Karczynski:

Te p------y w przeciwienstwie do umiejetnosci wykonywania podstawowych dzialan i elementarnej umiejetnosci logicznego/ abstrakcyjnego myslenia nie mieszcza sie w elementarnej wiedzy.

Praktyka pokazuje, ze niekoniecznie musza sie miescic nawet w wiedzy uzytecznej. W szczegolnosci, ze obszar tej wiedzy sie stale poszerza, co sila rzeczy wymusza zrezygnowanie z jej przyswajania, na rzecz umiejetnosci znalezienia przydatnych informacji.

A jest to tym zabawniejsze, ze w erze internetu jak Ci bedzie trzeba
  • Odpowiedz
chodzi o to że dziś ludziom brakuje elementarnej wiedzy. To tak jakby nie uczyć mnożenia czy liczenia bo są kalkulatory xD

@Chris_Karczynski: tylko, że oznaczenia na gwintownikach ręcznych to nie jest elementarna wiedza.
  • Odpowiedz
  • 2
@KrolWlosowzNosa: tu nie o to chodzi. Tu chodzi o biadolenie, że „młodzi mężczyźni” nie mają tak „elementarnej” wiedzy, jak oznaczenia gwintowników. I robienie w związku z tym z nich jakichś ułomów. No bo każdy mężczyzna powinien to znać, inaczej co z niego za mężczyzna.
  • Odpowiedz