Wpis z mikrobloga

@wez_idz_sobie: z tym wyjazdem do poznania to nie musisz tak robić. Pracę możesz poszukać w Poznaniu a później jak znajdziesz to szukasz mieszkania na szybko. Bo może się zdarzyć że wyjedziesz do poznania, nie dostaniesz się to it i skonczysz w kołchozie w Poznaniu xd
  • Odpowiedz
@DFWAFDS: no planuje poszukać najpierw, ale w wakacje póki są pokoje po studentach wolne chce zjechać. Swoją drogą jak robie w kołchozie tutaj, to mi żadna różnica, a tam chociaż perspektywa na lepsze moim zdaniem
  • Odpowiedz
@wez_idz_sobie: Szukaj praktyk zdalnie. Przeprowadzisz sie jak bedziesz miał pewność pracy. Ceny najmu odjechały i nawet pokój zje wiekszość wypłaty. Naklep rzeczy i push uj na github (nawet gdybyś miał tutoriale przekopiowywać). Co do dup, nawet w Warszawie, na dobrym profilu na tinder jest lipa więc tym sie nie łam.
  • Odpowiedz
@wez_idz_sobie: Przeprowadź się do wojewódzkiego miasta. Jeśli mieszkasz w małym mieście to sam decydujesz się na życie na poziomie hard i wcale mi Cię nie żal.
EDIT: przeleciałem wzrokiem i mi umknęło, że planujesz do Poznania wyjazd. Git, powodzenia. Sam zaczynałem w IT w Poznaniu, ale to było przed obecnym kryzysem. Teraz pewnie będzie trudniej, ale da się.
  • Odpowiedz
Zbieram hajs i na przeszłe wakacje jadę na #poznan wynająć jakiś pokój i rozejrzeć się za pracą w IT

@wez_idz_sobie: A dlaczego już teraz nie rozsyłasz CV? Nie musisz przeprowadzać się do Poznania żeby móc pracować w IT, wiele firm dopuszcza pracę zdalną. Nie odkładaj zmian na za rok, spróbuj już teraz coś poszukać. Jeśli nawet rekrutacje nie pójdą po twojej myśli, od razu będziesz wiedział czego warto
  • Odpowiedz