Aktywne Wpisy
Kaja_Kern +9
Nie, nie warto było iść ani na aa ani do psycholożki. Albo obleśne, niepotrzebne teksty, albo powtarzanie non stop wszystkiego co już słyszałam milion razy od siebie samej. Ja wiem jaki mam problem z piciem. Dwa razy w miesiącu kupuję flachę, idę do lasu i tyle mnie widzieli. Nikomu dupska nie daje, nie przeszkadzam. Chodzę i słucham muzy. Znam ludzi z gorszym problemem alkoholowym, ale oni nic z tym nie robią. Nie
Rubbik +313
Ten oto odpad ludzki - jacek w. pseudonim "wiśnia", były piłkarz m.in. Górnika Zabrze, Wisły Płock, Szczakowianki Jaworzno został dzisiaj aresztowany za udział w grupie przestępczej. Wystawiał gangusom zamożnych znajomych, którzy ich okradali. Planował napad na dom Roberta Lewandowskiego.
Ha tfu. Złodziejom ucinać ręce.
#mecz #pilkanozna
Ha tfu. Złodziejom ucinać ręce.
#mecz #pilkanozna
- A gdzie ty synek teraz pracujesz?
Ja na to odpowiadam, że:
- Dalej pracuje zdalnie babciu, tak jak pracowałem
Opowiedziałem oczywiście zdawkowo bez wdawanie się w szczegóły, ponieważ wiem, że to byłoby próżne tłumaczenie.
Ona na to odpowiada z zażenowaniem i rozczarowaniem w oczach:
- I dalej siedzisz od rana do wieczora przed tym komputerem?
Ja pierd*** starsi ludzie to jest jakiś matrix. Dla nich praca, która nie jest fizyczną to nie praca. Bo przecież uczciwa praca to taka po której w wieku 50 lat jesteś wrakiem człowieka
EDIT: Syn koleżanki, który odpadł na 1 roku studiów inżynierskich z PWr i postanowił zostać hydraulikiem uchodzi za wzór zaradności
#programowanie #programista15k #frontend #it
Handel sobie radził przez tysiące lat, jednocześnie generując ogromne koszty. Dzięki systemom informatycznym można skracać łańcuchy dostaw, zmniejszać liczbę pośredników, skracać czas kosztownego magazynowania towarów, sam obrót towarami jest mniej kosztowny i wygodniejszy.
Stanowisko programisty pozwala eliminować zbędne stanowiska ludzi którzy marnowali swoje życia na ręczne liczenie obrotu.
Korporacje, spółki i jdg są elementem gospodarki, dlatego optymalizując ich
Więc mam nadzieję, że zdążę zarobić na tyle, że spłacę mieszkanie zanim mnie AI zastąpi.
Jak śmiesz nie mieć kredytów, leasingów i dzieci ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a przy okazji to trzeba zrozumieć, kiedyś starsi ludzie nie ogarniali że jakaś głowa gada w pudełku zwanym telewizor... a co dopiero obecny postęp.
Babcia wie, że nie ogarniasz przecinków?
@Rufurege1: przeciez nawet nie odpowiedziales jej na pytanie xD z hydraulika tez bym byl bardziej dumny
No i bardzo dobrze, r--------y sobie tylko psychę, ciało łatwiej naprawić niż głowę
Najlepsza praca jest mieszana, siedzaco-spacerujaca.
Ale to się zaczyna doceniać od pewnego wieku ;)
@Rufurege1: chłopie: pracując przy kompie będziesz wrakiem człowieka w wieku 35 lat
@Rufurege1:
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Stara śpiewka.